Це чорна мітка - у Трампа зробили останнє попередження Путіну
Категорія
Політика
Дата публікації

Це чорна мітка - у Трампа зробили останнє попередження Путіну

Це чорна мітка - у Трампа зробили останнє попередження Путіну
Джерело:  online.ua

Член команди очільника Білого дому Дональда Трампа та держсекретар США Майк Помпео виступив з гучною та неочікуваною заявою - він почав стверджувати, що існує "істотний шанс", що за отруєнням російського опозиціонера Олексія Навального стоять високопоставлені російські чиновники. Окрім того, американський дипломат звернув увагу на те, що наразі Штати активно співпрацюють з членами ЄС, щоб знайти того, хто був відповідальний за отруєння відомого критика очільника Кремля Володимира Путіна. Що важливо розуміти, хоча Помпео і не став безпосередньо покладати провину на російський уряд, він не став виключати його причетність до отруєння. Представник Трампа наголосив, що спроби отруїти політичних дисидентів ставлять "чорні мітки" на країни. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на Politico.

"Люди в усьому світі бачать цей вид діяльності таким, яким він є. І коли вони бачать спробу отруїти дисидента, вони визнають: є істотний шанс, що це дійсно виходило від вищих російських чиновників. Я думаю, що це недобре для російського народу. Я думаю, що це недобре для Росії" – підкреслив Майк Помпео.

Що важливо розуміти, насправді команда Дональда Трампа доволі обережно коментує скандал з отруєнням Навального. Так, очільник Білого дому назвав цей епізод "трагічним", однак визнав, що немає достатніх доказів, щоб точно знати, що сталося. Вперше Майк Помпео засудив отруєння ще 25 серпня, однак тоді не згадував про причетність російських посадовців. Окрім того, американський дипломат підписав спільну заяву міністрів закордонних справ країн-членів Групи семи з вимогою до Кремля нарешті пояснити, хто несе відповідальність за напад.

Нещодавно влада ФРН повідомила, що Навального отруїли нервово-паралітичною речовиною з групи "Новічок". Варто звернути увагу на те, що був застосований новий, більш смертоносний варіант "Новічка", який має більш повільну дію і від якого Навальний мав померти ще в літаку.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що у Путіна скаржаться, що влада ФРН відмовляється "налагодити щільний діалог" з російськими медиками у зв’язку з ситуацією навколо отруєння Олексія Навального.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?