Це напад - у команди Путіна істерика після нових звинувачень
Категорія
Політика
Дата публікації

Це напад - у команди Путіна істерика після нових звинувачень

Це напад - у команди Путіна істерика після нових звинувачень
Джерело:  online.ua

Нещодавно глави Міністерств закордонних справ країн Групи семи (G7) висунули безкомпромісний ультиматум команді очільника Кремля Володимира Путіна — вони почали вимагати, щоб офіційна Москва невідкладно пояснила, хто несе відповідальність за отруєння опозиціонера Олексія Навального, а також покарала винних. Як відомо, лідерка ФРН Ангела Меркель повідомила партнерів по G7 про те, що клінічні та токсикологічні дослідження підтвердили той факт, що Навальний став жертвою нападу із застосуванням хімічної нервово-паралітичної речовини з групи "Новічок", яку розробили в РФ. У Путіна миттєво відреагували на ці гучні звинувачення - в Кремлі почали скаржитися, що команда Меркель відмовляється "налагодити щільний діалог" з російськими медиками у зв'язку з ситуацією навколо отруєння Олексія Навального. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на МЗС РФ.

"На тлі такого неконструктивного підходу німецьких властей тривають безпідставні нападки на Росію. Розгорнута масована дезінформаційна кампанія явно свідчить про те, що основне завдання її ініціатори бачать не в турботі про здоров'я А.Навального і з'ясуванні справжніх причин його госпіталізації, а в мобілізації санкційних настроїв", - скаржаться російські дипломати.

Команда Володимира Путіна продовжує стверджувати, що наполегливо домагається від влади ФРН надання даних медичного обстеження О.Навального, включаючи інформацію про результати біохімічних досліджень.

Варто звернути увагу на те, що нещодавно Федеральна асоціація лікарів Німеччини (BÄK) відхилила пропозицію російських колег про створення спільної групи для проведення медичної експертизи щодо отруєння Навального. Також раніше білоруський диктатор Лукашенко неочікувано повідомив, що існує неопублікований фрагмент запису переговорів влади Польщі та Німеччини про російського опозиціонера Олексія Навального. Окрім того, стало відомо, що скандальний політик передав повну версію запису директору ФСБ РФ Олександру Бортникову.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що люди російського президента Володимира Путіна та Міністерство закордонних справ РФ негайно  викликали німецького посла в Росії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?