Померла відома українська соціологиня Ірина Бекешкіна
Категорія
Україна
Дата публікації

Померла відома українська соціологиня Ірина Бекешкіна

Померла відома українська соціологиня Ірина Бекешкіна
Джерело:  online.ua

Померла відома українська соціологиня Ірина Бекешкіна, яка очолювала Фонд "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва та була старшою науковою співробітнецею Інституту соціології НАН. Одна з найавторитетніших в Україні соціологинь раптово померла 21 березня 2020 року. Про смерть Ірини Бекешкіної повідомила пресслужба Фонду, передає ONLINE.UA.

"Велике горе спіткало наш Фонд, наше громадянське суспільство, нашу країну. Ірина Бекешкіна була символом об'єктивної української соціології, внесла вагомий вклад в розвиток демократії і громадянського суспільства, до останнього дня була з нами і проводила опитування, заходи, була переповнена новими ідеями і планами. Для нас це дуже велика втрата, яку важко прийняти і усвідомити", - йдеться в повідомленні Фонду, який очолювала соціологиня.

Ірина Бекешкіна померла у віці 68 років. За її внесок в розвиток української демократії, соціологиню неодноразово включали до рейтингу "100 найвпливовіших жінок України" - її впливовість обумовлювали інформованістю, компетентністю, великими зв'язками в українських і зарубіжних громадських організаціях, ЗМІ, політичних колах. Ірина Еріківна випустила понад 100 наукових робіт і велику кількість публіцистичних публікацій. Під час Євромайдану вона різко критикувала "режим Януковича" і пророкувала громадянську війну в разі натиску правоохоронців на опозицію. Ірина Бекешкіна також розробила структурну модель особистості як об'єкта комплексного дослідження і концепції електоральної поведінки, його особливостей в Україні.

Редакція ONLINE.UA висловлює щирі співчуття рідним і близьким Ірини Еріківни Бекешкіної.

Читайте статті та інтерв'ю Ірини Бекешкіної на ONLINE.UA:

Соціолог пояснила специфіку України на прикладі бідності

До війни питання мови в Донецькій області було на 12-му місці - соціолог Ірина Бекешкіна

Соціолог розповіла, чому партія Порошенко втрачає рейтинг в Україні

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?