Помпео дав нову гучну обіцянку Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

Помпео дав нову гучну обіцянку Україні

Помпео дав нову гучну обіцянку Україні
Джерело:  online.ua

США залишаються непохитними в підтримці суверенітету і територіальної цілісності України. Про це заявив держсекретар США Майк Помпео за підсумками візиту до Києва, підкресливши, що чітко дав це зрозуміти представникам української влади під час особистих зустрічей, передає ONLINE.UA.

"США залишаються непохитними в підтримці суверенітету і територіальної цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів. Я ясно дав це зрозуміти під час усіх своїх зустрічей тут, і буду робити це і далі. Спасибі всім, хто приймав мене в Україні, за гостинність", - написав Помпео на своїй сторінці в Twitter.

Глава американської дипломатії подякував владі України за теплий прийом. Помпео також згадав візит до Національного військово-медичного клінічного центру і храму Покрова Пресвятої Богородиці.

"Для мене було честю зустрітися як з військовослужбовцями, пораненими під час захисту демократії України, так і тими, хто надає їм медичну та духовну підтримку", - додав Помпео.

Нагадаємо, під час візиту до Києва Помпео провів переговори з главою МЗС України Вадимом Пристайко. Глава Держдепу США запевнив Пристайко, США продовжать тиснути на Росію санкціями, поки агресор не зупинить війну проти України. Також Помпео провів переговори з президентом України Володимиром Зеленським. Під час бесіди вони підняли питання зустрічі Зеленського з президентом США Дональдом Трампом.

Помпео звернув увагу на те, що для нової зустрічі Зеленського і президента США Дональда Трампа потрібний значний поступ і сторони поки це обговорюють. Він також зазначив, що впевнений у зустрічі Трампа і Зеленського, додавши, що українському президенту завжди будуть раді в Білому домі.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що глава МЗС Вадим Пристайко звернувся з проханням до Помпео. Він закликав главу Держдепу посприяти залученню стратегічних інвестиції США в ряд галузей в Україні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?