Помпео нагадав про небезпеку для України з боку Росії
Категорія
Політика
Дата публікації

Помпео нагадав про небезпеку для України з боку Росії

Помпео нагадав про небезпеку для України з боку Росії
Джерело:  online.ua

Глава Держдепу США Майк Помпео, який через кілька днів покине пост, підбив підсумки своєї діяльності проти Росії і на підтримку України. Він нагадав світу про небезпеку для України з боку Росії і запевнив, що саме США надали посильну допомогу офіційному Києву в боротьбі з агресором. Помпео згадав, що саме він видав Кримську декларацію, якою скасував заборону на надання летальної військової допомоги Україні, а також діяв з Україною на різних фронтах проти Росії, в тому числі, релігійних свобод. Помпео підкреслив, що США підтримали міжнародне визнання Православної церкви України, а він особисто "допоміг митрополиту уникнути російського впливу". Про це йдеться в серії постів Помпео, які він опублікував на своїй сторінці в соцмережі, передає ONLINE.UA.

Помпео нагадав, яку політику проти РФ вела адміністрація діючого президента США Дональда Трампа. За його словами, з 2017 року адміністрація Трампа ввела санкції проти більш ніж 365 російських цілей у відповідь на дестабілізуючі і агресивні дії Росії проти України і всій Європі. Помпео зазначив, що саме при ньому США скасували заборону на летальну зброю для України.

Держсекретар США також назвав Путіна "головним пенсіонером КДБ".

"Немає нічого кращого старого доброго американського фрекінга, який тисне на Путіна сильніше. Припинити гідророзрив? Масивний подарунок головному пенсіонеру КДБ", - заявив Помпео, коментуючи видобуток сланцевого газу в США.

Крім цього, Помпео згадав про свою поїздку в Україну, де зустрівся з пораненими військовими в госпіталі Києва та наголосив на підтримці Вашингтоном релігійних свобод в Україні.

"Ми діяли на різних фронтах проти Росії, в тому числі (на фронті - ред.) релігійних свобод. Я прояснив, що США підтримують міжнародне визнання Православної церкви України, допомогли митрополиту уникнути російського впливу", - підсумував Помпео.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що США стурбовані новою масштабною атакою Путіна.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?