Все гірше, ніж ми побоювалися — США стурбовані новою масштабною атакою Путіна
Категорія
Політика
Дата публікації

Все гірше, ніж ми побоювалися — США стурбовані новою масштабною атакою Путіна

Все гірше, ніж ми побоювалися — США стурбовані новою масштабною атакою Путіна
Джерело:  online.ua

Масштабна хакерська атака з Росії була в п'ять разів небезпечніше, ніж вважалося раніше. Хакери, пов'язані з російськими спецслужбиамі, отримали доступ не до 40 організацій, а до 250 державних установ і великих компаній. Основною метою хакерської атаки були великі американські корпорації і сам уряд США. Це була не просто шпигунська операція. Реальний масштаб хакерської атаки з РФ озвучили американські чиновники. Вони попередили, що все набагато гірше, ніж побоювалися в Вашингтоні, передає ONLINE.UA з посиланням на The New York Times.

У національному управлінні кібербезпеки США пояснили, що спочатку вважалося, що російські хакери атакували 40 компаній і відомств, але дані про кількість постраждалих змінилися після того, як такі компанії як Amazon і Microsoft, які керують хмарними сервісами, провели власні розслідування. Як відомо, програвший президентські вибори Дональд Трамп вважає, що хакерської атаки могли зазнати й апарати з підрахунку голосів на виборах, в результаті чого переміг Джо Байдена. Кіберспеціалісти США ж вважають, що атака на виборчі ресурси могла служити лише прикриттям, в той час як основною метою хакерів були великі американські корпорації і уряд США.

Важливо відзначити, що до цих пір невідомі справжні цілі російських хакерів. Фахівці з кібербезпеки впевнені, що це була не просто звичайна шпигунська операція, адже хакери могли отримати доступ до лабораторій, в яких, наприклад, розробляється ядерна зброя. В управлінні нагадали, що в усі системи були вмонтовані датчики "раннього попередження про можливі атаки", але вони з невідомих причин не спрацювали.

"Це виглядає набагато, набагато гірше, ніж ми побоювалися. І розмір завданої шкоди продовжує збільшуватися. Уже ясно, що уряд США втратив це. Але ми стурбовані тим, що це може вийти за рамки розвідки і метою може бути отримання важелів впливу на нову адміністрацію , щоб утримати нас від дій проти Володимира Путіна ", - прокоментувала ситуацію ексзаступниця міністра внутрішньої безпеки США Сюзанна Сполдінг.

Як відомо, в результаті масштабної хакерської атаки агентство з ядерної зброї США і щонайменше уряди трьох штатів були зламані. В агентстві з кібербезпеки США заявили, що атака була "витонченої" і становить "серйозну небезпеку" для федерального уряду, урядів штатів, місцевого самоврядування, критичної інфраструктури і приватного сектора. Новий президент США Джо Байден вже заявив, що його адміністрація з перших днів правління зробить кібербезпека головним пріоритетом. Він пообіцяв виділити значні кошти, щоб знайти відповідальних за атаки і покарати їх. У Росії за традицією заперечують свою причетність до масштабної хакерської атаки. У Кремлі вимагають припинити "голослівні" звинувачення на адресу Москви.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Трамп прийняв безпрецедентне рішення на користь Росії- відмовився визнавати Росію винною в масштабній хакерській атаці, досконалої на урядові установи США. Трамп вважає, що цей інцидент "роздули", а відповідальність за атаку лежить не на російських хакерах, а на китайських.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?