Помпео жорстко поставив Путіна на місце через Україну
Категорія
Політика
Дата публікації

Помпео жорстко поставив Путіна на місце через Україну

Помпео жорстко поставив Путіна на місце через Україну
Джерело:  online.ua

Росія продовжує безжальну агресію проти України, незважаючи на санкційний тиск і заклик усього світу. Європейські лідери регулярно вимагають, щоб команда російського президента Володимира Путіна припинила свої безправні дії на Донбасі і в окупованому Криму, негайно вивела свої війська з ОРДЛО і повернула анексований український півострів, так як від цього страждають не тільки українці і кримчани, а й росіяни. Через те, що Путін вперто ігнорує будь-які заклики по Криму, в Держдепі США вирішили нагадати главі Кремля чий Крим і закликали Росію негайно припинити репресії проти тих жителів півострова, які не згодні з політикою агресора. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу Держдепартаменту США.

"Росія повинна припинити репресії проти тих, хто в опозиції до окупації, відпустити несправедливо ув'язнених українців і повернути Україні повний контроль над півостровом. Крим - це Україна", - заявив Помпео.

Важливо додати, що позицію США потужно підтримують в ЄС. Кілька днів тому країни Євросоюзу звернулися до глави Кремля Володимира Путіна з вимогою негайно зупинити незаконний призов місцевих жителів півострова в російську армію. В Євросоюзі нагадали Путіну, не визнають і ніколи не визнають незаконну анексію Криму, тому вимагають негайно припинити всі порушення міжнародного гуманітарного права на українському півострові. На доказ своєї позиції Рада ЄС продовжила ще на рік антиросійські санкції через анексію українського Криму. Кримські санкції будуть діяти до 23 червня 2021 року. Кремлю вони будуть коштувати великої ціни, так як негативно впливають на більшість життєво важливих сфер діяльності в Криму.

Також Євросоюз продовжив і інший пакет санкцій проти Росії, введений в 2014 році через Донбас. Йдеться про економічні санкції відносно Росії, які зачіпають енергетичний і банківський сектори.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що США висунули Путіну безкомпромісний ультиматум через Україну і Криму.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?