Помпео звинуватив Іран в покриванні винних за збитий літак МАУ
Категорія
Політика
Дата публікації

Помпео звинуватив Іран в покриванні винних за збитий літак МАУ

Помпео звинуватив Іран в покриванні винних за збитий літак МАУ
Джерело:  online.ua

Після авіакатастрофи українського літака МАУ в Ірані пройшов вже рік, але Тегеран не поспішає карати відповідальних за збитий пасажирський Boeing-737, на борту якого загинули 176 осіб. Держсекретар США Майк Помпео вважає, що Іран навмисно покриває винних, дії яких призвели до трагедії. Відповідна заява Помпео була опублікована на офіційному сайті Держдепу США, передає ONLINE.UA.

"Ми з нетерпінням чекаємо дня, коли іранська влада буде цінувати життя іранського народу з тим же завзяттям, з яким вона тепер покриває злочини своїх чиновників", - заявив Помпео.

Він нагадав, що в Ірані офіційно назвали винним у трагедії оператора системи ракет, який порушив правила ведення протиповітряної вогню - ним став співробітник Корпусу вартових ісламської революції, який збив український літак двома ракетами класу "земля-повітря".

"Тим не менш, рік по тому, члени КВІР досі не понесли відповідальності за загибель 176-ти ні в чому не винних цивільних пасажирів і членів екіпажу на борту. Замість цього, протягом усього тривалого розслідування, режим продовжував захищати винних в КВІР" , - обурився держсекретар США.

Помпео підкреслив, що американський народ вшановує пам'ять пасажирів і екіпажу збитого літака МАУ і закликає до справедливості для жертв цієї жахливої трагедії.

Нагадаємо, український літак Boeing-737 авіакомпанії МАУ, який прямував рейсом PS 752 Тегеран - Київ, збили в ніч на 8 січня незабаром після зльоту. В результаті авіакатастрофи загинули 167 пасажирів і 9 членів екіпажу. Як відомо, серед жертв катастрофи були громадяни 7 держав.

Спочатку влада Ірану не визнавала факт того, що український літак збили, але через деякий час підтвердила, що катастрофа стала наслідком "чеовеческой помилки". Після розшифровки даних обох «чорних ящиків» було підтверджено, що лайнер впав внаслідок попадання в нього ракети, а на момент катастрофи був справний. Офіційний Тегеран заявляє, що в авіакатастрофі українського літака МАУ винен оператор ракетної системи. Він "без дозволу" випустив дві бойові ракети по пасажирському літаку, тому є єдиним винним в трагедії. Однак, важливо розуміти, що в Ірані катастрофа літака МАУ розслідується за статтями, що передбачають максимум три роки ув'язнення.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Іран вирішив заплатити по 150 тисяч доларів компенсації сім'ям загиблих в авіакатастрофі МАУ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?