Понад 10 тис маріупольців утримують у тюрмах "ДНР"
Категорія
Україна
Дата публікації

Понад 10 тис маріупольців утримують у тюрмах "ДНР"

Понад 10 тис маріупольців утримують у тюрмах "ДНР"
Джерело:  online.ua

Маріупольська міська рада повідомила, що понад 10 тисяч маріупольців перебувають у «тюрмах» на підконтрольних угрупованню «ДНР» територіях.

Джерело: Маріупольська міськрада

Маріупольців утримують у тюрмах "ДНР"

Понад 10 тисяч маріупольців знаходяться у "тюрмах" так званої «днр». Мирні, цивільні жителі були затримані окупантами та направлені до місць позбавлення свободи. Відомо, про чотири такі тюрми: дві у Єленівці, Донецькому СІЗО та Макіївці, - повідомили в міськраді.

Зазначається, що люди перебувають у жахливих та нелюдських умовах, як у концтаборі.

Закриті у тісних камерах 2 на 3 метра по 10 людей. Вони майже не отримують воду та їжу. Їх не водять на вулицю. Вони не мають жодного доступу до нормальної медичної допомоги та піддаються різним формам катування – від психологічної до фізичної.

У міськраді зазначають, що російські військові створили справжні концтаборні умови, у яких мирні маріупольці вимушені виживати.

Закликаю Міжнародний Червоний Хрест та ООН звернути увагу на незаконне утримання цивільних жителів міста. Застосувати усі можливі інструменти для отримання списків ув‘язнених. Домогтися, щоб наразі вони отримали гідні умови перебування. Та спільно працювати над визволенням кожного маріупольця, – закликав мер міста Вадим Бойченко.

Нагадаємо, що від початку російського вторгнення у місті загинули до 22 тис. мирних жителів. Понад 50 тисяч - депортовано до Росії та тимчасово окупованих територій Донецької області.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?