156 маріупольців із "Азовсталі" прибули до Запоріжжя
Категорія
Україна
Дата публікації

156 маріупольців із "Азовсталі" прибули до Запоріжжя

156 маріупольців із "Азовсталі" прибули до Запоріжжя
Джерело:  online.ua

3 травня 156 цивільних осіб, яких евакуювали 1 травня з території заводу "Азовсталі" в Маріуполі, прибули до Запоріжжя.

Джерело: Твіттер-сторінка координаторки ООН з гуманітарних питань в Україні  Оснат Лубрані

До Запоріжжя прибули понад 150 евакуйованих маріупольців

З полегшенням підтверджую, що операція з безпечного проходу з Маріуполя успішно завершена. Думаю про всіх тих, хто лишився в пастці. Ми робитимемо все можливе, аби їм допомогти, - пообіцяла представниця ООН.

За словами Оснат Лубрані, вона їхала в автобусах разом із маріупольцями, яких зуміли успішно вивезти із міста 1 травня. Українці ділилися з нею подробицями перебування в бункерах "Азовсталі", які координаторка ООН порівняла з "пеклом".

Вона також уточнила, що до Запоріжжя прибуло 156 людей на п'ятьох евакуаційних автобусах.

Евакуйовані маріупольці розповіли журналістам, що 2 травня автобуси чекали перевірки з боку окупантів у Мангуші поблизу Маріуполя. Близько 8 ранку 3 травня колона рушила в напрямку Запоріжжя.

У Запоріжжі їх зустрічали волонтери, співробітники міжнародних організацій, зокрема ООН та віце-прем'єр-міністерка Ірина Верещук.

Евакуйованим надали належне харчування і питну воду.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?