Понад 20% втрат серед авіації РФ сталися через власні помилки — західні аналітики
Категорія
Світ
Дата публікації

Понад 20% втрат серед авіації РФ сталися через власні помилки — західні аналітики

Понад 20% втрат серед авіації РФ сталися через власні помилки — західні аналітики
Джерело:  online.ua

Від початку повномасштабної війни Росія знищила понад 20% своєї авіації від загальних втрат. Підтверджені втрати не обумовлені діями українських сил, а є результатом власної недбалості РФ.

Джерело: Newsweek

Росія втрачає літаки через власні помилки

За час повномасштабного вторгнення, з загальних втрат авіації росіяни знищили понад 20%.

Це є результатом системних збоїв, помилок пілотів та інших інцидентів, не пов'язаних безпосередньо з бойовими операціями.

За період з 24 лютого 2022 року до 17 серпня 2023 року кожен п'ятий знищений російський літак був збитий самою РФ (близько 21,7% від загальної кількості втрат).

Ці втрати, включаючи реактивні літаки, вертольоти та транспортні літаки, були обумовлені причинами, не пов'язаними з бойовими операціями, а зумовленими недбалістю та системними недоліками.

Втрати авіаресурсів Росії

РФ втратила підтверджених 186 пілотованих літальних апаратів та гелікоптерів протягом війни станом на 17 серпня, з яких 13 відзначено як "небойові" втрати. Згідно з випадками, які Newsweek зміг встановити та підтвердити за допомогою медіазвітів, станом на 17 серпня 2023 року було втрачено щонайменше 48 одиниць, незалежно від дій українських військ. Серед них сім реактивних літаків Су-25, чотири надзвукових перехоплювачі МіГ-31 та три цінних розвідувально-ударних вертольота Ка-52 "Алігатор", — пишуть аналітики.

Зокрема, Newsweek відзначає, що вони виявили 221 втрату пілотованого літального апарата. Це включає 17 реактивних літаків та 18 вертольотів, з яких 48 одиниць вважаються "небойовими" втратами.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?