Понад 40 країн підтримали позов України до РФ у Гаазі
Категорія
Світ
Дата публікації

Понад 40 країн підтримали позов України до РФ у Гаазі

Понад 40 країн підтримали позов України до РФ у Гаазі
Джерело:  online.ua

20 травня понад 40 країн світу офіційно підтримали намагання України притягти Росію до відповідальності у Міжнародному кримінальному суді (МКС). Це рішення уже підтвердило Міністерство закордонних справ Канади від імені ще 40 інших країн та Євросоюзу.

Джерело: "Укрінформ"

Позов України до Росії у Гаазі підтримали більш як 40 країн

Ми вітаємо позов України проти Росії у Міжнародному кримінальному суді, який має встановити, що Росія не мала законного приводу застосовувати військові дії проти України на основі непідтверджених закидів про геноцид, - мовиться в оприлюдненій заяві.

Понад 40 країн світу висловили спільний намір розглянути всі способи підтримки української влади у її роботі з МКС, а також, можливо, долучитися до слухань.

Ми твердо переконані, що це питання було справедливо винесене на розгляд МКС, аби суд міг надати висновок щодо російських закидів про геноцид як причину для невиправданого та жорстокого вторгнення до України, - наголосили автори заяви.

Що важливо розуміти, саме МКС відіграє головну роль у мирному розв’язанні суперечок.

Ми закликаємо міжнародну спільноту розглянути всі шляхи підтримки України у її роботі з МКС, - йдеться у зверненні.

Як уже згадувалося раніше, 17 травня прокурор МКС Карім Хан офіційно повідомив про відправлення в Україну для розслідування злочинів РФ групи з 42 слідчих та експертів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?