Понад тисячу українців просять про термінову допомогу - що відбувається
Категорія
Світ
Дата публікації

Понад тисячу українців просять про термінову допомогу - що відбувається

Понад тисячу українців просять про термінову допомогу - що відбувається
Джерело:  online.ua

Ситуація з пандемією коронавірусу продовжує загострюватися не тільки у Європі, а й у всьому світі. Наразі українська влада робить все можливе, аби вберегти життя та здоров'я своїх громадян. Так, нещодавно стало відомо, що понад 1100 українців звернулися з проханням евакуювати їх з Німеччини. Важливими даними поділився посол України в ФРН Андрій Мельник в своїх соціальних мережах, передає ONLINE.UA.

Український дипломат наголосив, що посольство і консульства в Гамбургу, Дюссельдорфі, Мюнхені та Франкфурті продовжують у режимі 24/7 реєструвати громадян для евакуації на Батьківщину. Станом на зараз 1192 особи просять про евакуацію.

Варто звернути увагу на те, що з 17 березня наша країна зупинила міжнародне пасажирське сполучення, зокрема, авіарейси, залізничне та пасажирське автобусне сполучення. Нагадаємо, що обмеження на кордоні України будуть діяти до 3 квітня 2020 року, якщо через ситуацію із поширенням захворюваності на пандемічний вірус не буде прийняте інше рішення.

Раніше глава держави Володимир Зеленський пояснив громадянам нашої країни, котрі наразі перебувають поза межами країни, як вони зможуть повернутися додому. Український лідер закликає таких осіб реєструватись у системі "Друг". Це допоможе дипломатам та спростить формування списків громадян, які мають терміново повернутися додому.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше очільник МЗС України Дмитро Кулеба детально розказав про виконану роботу щодо повернення з Шрі-Ланки кількох сотень українських туристів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?