Попередження щодо планів Путіна та саміт Україна-ЄС — головне зі звернення Зеленського
Категорія
Україна
Дата публікації

Попередження щодо планів Путіна та саміт Україна-ЄС — головне зі звернення Зеленського

Попередження щодо планів Путіна та саміт Україна-ЄС — головне зі звернення Зеленського
Джерело:  online.ua

2 січня глава держави Володимир Зеленський озвучив попередження українцям щодо планів Путіна та анонсував саміт Україна-ЄС.

Джерело: Фейсбук-сторінка Володимира Зеленського

Попередження щодо планів Путіна

Український лідер звертає увагу на те, що від початку 2023 року минуло лише два дні, а кількість збитих іранських дронів над Україною сягає вже понад 80. За словами президента, їхня кількість незабаром може зрости.

Бо цими тижнями ночі можуть бути доволі неспокійними. Ми маємо інформацію, що Росія планує тривалу атаку «Шахедами». Її ставка може бути на виснаження. На виснаження наших людей, нашої ППО, нашої енергетики. Але ми маємо зробити і зробимо все, щоб і ця мета терористів зазнала провалу, як і всі інші, - пообіцяв Володимир Зеленський.

Подяка українським бійцям

Глава держави відзначив успішний захист неба цими днями повітряні командування «Центр», «Південь» та «Схід».

А особливо – бійців 96-ї Київської, 208-ї Херсонської та 138-ї Дніпровської зенітних ракетних бригад, 301-го Нікопольського зенітного ракетного полку Повітряних сил, а також воїнів 39-го зенітного ракетного полку Сухопутних військ. Я дякую, звичайно, нашим пілотам, пілотам наших винищувачів та бійцям мобільних вогневих груп. Зараз той час, коли всім, хто залучений до захисту неба, треба бути особливо уважними, - наголосив український лідер.

Володимир Зеленський звернув увагу на те, що українця повинні підвищити максимально для держави-терориста ціну нової мобілізації та війни загалом.

Саміт Україна-ЄС у Києві

2 січня український лідер також провів перемовини з очільницею Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн.

Вказано, що сторони встигли обговориьи фінансову підтримку для нашої держави – вже в січні очікуємо перший транш макрофіну, як і було домовлено минулого року.

Це надзвичайно важливо саме зараз, коли Росія пробує зібрати нові сили для агресії. Обговорили також підготовку саміту Україна – ЄС, який має відбутися на початку лютого. Вважаю, що вже на цьому саміті зможемо окреслити ключові нові кроки на цей рік для нашої спільної стійкості, для нашої спільної перемоги, - підкреслив президент.

Окрім того, наголошується, що Володимир Зеленський скликав спеціальну підготовчу нараду з членами РНБО та представниками Кабміну, парламенту й ОПУ щодо глобальних тенденцій для України цього року і на перспективу.

Доручив напрацювати проекти рішень РНБО, щоб внутрішня трансформація нашої держави тривала і щоб за будь-яких зовнішніх умов ми забезпечували Україні безпеку та лідерство, - додав глава держави.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?