Порошенка викликали на терміновий допит - у чому справа
Категорія
Політика
Дата публікації

Порошенка викликали на терміновий допит - у чому справа

Порошенка викликали на терміновий допит - у чому справа
Джерело:  online.ua

П'ятого президента України Петра Порошенка викликали на допит у Державне бюро розслідувань. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на офіційний сайт установи.

Офіційне повідомлення оприлюднене вранці у п'ятницю, 22 травня, з приміткою про терміновість. Політика викликають на допит у справі у якості свідка.

"Державним бюро розслідувань у встановленому законом порядку доведено до громадянина Порошенка П.О. необхідність явки до ДБР для проведення допиту у якості свідка у одному із низки кримінальних проваджень. У зв’язку з цим повідомляємо Порошенка П.О. про необхідність з’явитися до Державного бюро розслідувань об 11:00 26 травня 2020 року на допит у якості свідка", - інформують правоохоронні органи.

Слід зауважити, що Порошенка викликають у бюро уже не вперше. Після перемоги на президентських виборах Володимира Зеленського він отримав посаду народного депутата Верховної Ради — за підсумками парламентських виборів.

Після зняття з депутатів недоторканості колишній державний лідер кілька разів проходив допити як свідок. Його ім'я фігурує одразу в декількох кримінальних провадженнях. Утім, Порошенко не був багатослівним стосовно цих візитів у ДБР.

Юридичний захист експрезидента неодноразово на тлі допитів стверджував, що слідчі порушують закон. Зокрема, їхні посади нібито не затверджені офіційно, тож вони взагалі не можуть працювати й вести допити.

Як повідомляв ONLINE.UA, напередодні у квітні генеральна прокурорка України зареєструвала нову кримінальну справу проти Порошенка. Ірина Венедіктова внесла відомості до ЄРДР щодо можливих неправомірних дій колишнього президента та інших осіб при призначенні суддів Верховного Суду у 2017 і 2019 роках. Окрім того, зазначається, що генпрокурорка завела справу проти Порошенка на підставі звернення працівників Верховного Суду України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?