Порошенко долучив до свого захисту відомого російського адвоката
Категорія
Україна
Дата публікації

Порошенко долучив до свого захисту відомого російського адвоката

Порошенко долучив до свого захисту відомого російського адвоката
Джерело:  online.ua

Відомий російський адвокат Ілля Новіков долучається до захисту п’ятого президента України Петра Порошенка в низці кримінальних справ. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на повідомлення партії "Європейська солідарність"

 "Це рішення було прийняте після того, як стало відомо про намір Державного бюро розслідувань звернутися за правовою допомогою…до країни-агресора, зокрема у кримінальному провадженні щодо проходження українських військових кораблів у Керченській протоці у листопаді 2018 року", - сказано в повідомленні.

В партії Порошенка зазначили, що провадження було розпочато за заявою екс-заступника глави Адміністрації Януковича Андрія Портнова. Новіков захищав і захищає у російських судах українських громадян – бранців Кремля (зокрема, до минулого місяця він був адвокатом полонених моряків).

В цій ситуації "ЄС" бачить абсолютно доцільним залучення російського адвоката, тим більше, що Новіков має дозвіл на адвокатську практику в Україні.

Як відомо, 2 жовтня агентство "Інтерфакс-Україна", посилаючись на джерела в ГПУ, повідомило, що Генеральна прокуратура готує підозру п'ятому президенту України Петру Порошенку за статтею про зловживання владою.

Раніше повідомлялося, що колишній президент Петро Порошенко стверджує, що не давав вказівку закрити кримінальне провадження стосовно компанії Burisma, членом ради директорів якої був Гантер Байден – син колишнього віце-президента США і потенційного кандидата у президенти США Джо Байдена.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?