Порошенко і Байден поговорили про те, як натиснути на Путіна
Категорія
Політика
Дата публікації

Порошенко і Байден поговорили про те, як натиснути на Путіна

Порошенко і Байден поговорили про те, як натиснути на Путіна
Джерело:  president.gov.ua

Президент України Петро Порошенко поговорив телефоном із віце-президентом США Джозефом Байденом і обговорив способи чинення тиску на президента Росії Володимира Путіна.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт президента України.
Порошенко і Байден обговорили ситуацію на окупованому Донбасі, наголосили на важливості розміщення на захопленій території поліцейської місії ОБСЄ і створення передумов до політичного врегулювання конфлікту.
Віце-президент США і президент України скоординували підходи щодо подальшого консолідованого міжнародного, зокрема санкційного, тиску на Росію під час саміту Великої сімки в Японії 26-27 травня з метою досягнення реальної деескалації ситуації в Донбасі.
Також Порошенко і Байден домовилися про підписання найближчим часом двосторонньої угоди про надання Україні третього траншу кредитних гарантій на $1 млрд.
Крім іншого, віце-президент США привітав призначення Юрія Луценка на посаду генерального прокурора України і запевнив у готовності надання підтримки на шляху реформи прокуратури і в боротьбі з корупцією.
Як повідомляв ONLINE.UA, офіційний представник МЗС Росії Марія Захарова розповіла несмішний анекдот, який висміює Петра Порошенка.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?