Порошенко назвав ключове питання "нормандської зустрічі" по Азовському морю
Категорія
Політика
Дата публікації

Порошенко назвав ключове питання "нормандської зустрічі" по Азовському морю

Порошенко назвав ключове питання "нормандської зустрічі" по Азовському морю
Джерело:  online.ua

Україна готова до переговорів в "нормандському форматі" по Азовському морю, які запропонували Меркель і Макрон за підсумками переговорів з Путіним на полях саміту G20. Але головним питанням цих переговорів має стати звільнення українських моряків, незаконно захоплених в полон російськими прикордонниками.

Про це заявив президент України Петро Порошенко в інтерв'ю France 24, повідомляє ONLINE.UA.

Порошенко підкреслив, що попередньо Меркель обговорила з ним по телефону пропозицію про зустріч в "нормандському форматі" по Азову. За словами українського лідера, він погодився, але за умови висунення термінового питання щодо повернення українських кораблів та звільнення моряків з боку Росії.

"Зустріч ("нормандська"- ред.) лише інструмент, а не результат. Ми вимагаємо - припиніть порушувати міжнародне право і відкрити Керченську протоку, тому що все що сталося є грубим порушенням міжнародного права і може мати подальші наслідки", - підкреслив Порошенко.

Український глава додав, що буде радий скасувати воєнний стан, якщо ситуація на Азові нормалізується. Для цього Росія повинна забрати свої війська, які перебувають на українсько-російському кордоні, і прибрати з Азовського моря велику кількість військових кораблів.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що вирішили по Україні та Керченській протоці лідери "двадцятки" за підсумками саміту в Аргентині.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?