Порошенко не прийшов на допит з поліграфом: що чекає на експрезидента
Категорія
Політика
Дата публікації

Порошенко не прийшов на допит з поліграфом: що чекає на експрезидента

Порошенко не прийшов на допит з поліграфом: що чекає на експрезидента
Джерело:  24 канал

На вівторок, 1 жовтня, було призначено допит експрезидента Петра Порошенка, проте він не прийшов на нього. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "24 канал".

Ці слідчі дії повинні були б стати особливими, бо допит планували із залученням поліграфа - так званого "детектора брехні". Дослідження повинні були провести фахівці Київського науково-дослідного інституту судових експертиз.

За словами Юрія Ірхіна - завідувача відділу психологічних досліджень закладу, рішення ухвалив слідчий. Печерський районний суд постановив, що у відношенні Порошенка можна провести судово-психологічну експертизу, застосовуючи комп'ютерний поліграф.

Усе приготували для слідчих дій, але Порошенко о 10:00 не з'явився. Правоохоронні органи наголошують на його інформованості.

"Є офіційний порядок сповіщення – ми задаємо клопотання слідчому на прибуття. Є офіційний лист з визначенням чіткого часу. Перший час, який був визначений, – це 1 жовтня, на 10:00", - пояснив Ірхін.

Колишньому президентові де-юре нічого не загрожує за ігнорування допиту. Процедура дослідження на поліграфі є цілком добровільною. Тобто, такий допит неможливий без згоди самого Порошенка.

"Особа може відмовитись від дослідження і примусово такі заходи застосовувати не можна. Це – природно. Поліграф – не завжди остання істина. Є чимало випадків, коли особа, або занадто хвилюється, або має певні фізіологічні особливості і не може поліграф встановити: правду особа говорить, чи ні", - цитує видання Ольгу Щербань, членкиню правління "Центру протидії корупції".

Як повідомляв ONLINE.UA, Петро Порошенко пройшов допит у НАБУ. За даними очільника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького, подія відбулася 23 вересня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?