Порошенко підписав документ про мільйони євро для України
Категорія
Політика
Дата публікації

Порошенко підписав документ про мільйони євро для України

Порошенко підписав документ про мільйони євро для України
Джерело:  president.gov.ua

Президент Петро Порошенко підписав фінансову угоду між Україною та Європейським інвестиційним банком про залучення до 200 млн євро на розвиток громадського транспорту.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт глави держави.

За інформацією прес-служби, закон "Про ратифікацію Фінансової угоди (Проект "Міський громадський транспорт") між Україною та Європейським інвестиційним банком", який підписав президент, був схвалений Верховною Радою 12 квітня цього року.

Метою угоди є залучення під державні гарантії до 200 млн євро кредитних коштів Європейського інвестиційного банку, які спрямують на поліпшення роботи міського громадського транспорту в деяких містах України (Івано-Франківськ, Біла Церква, Київ, Луцьк, Львів, Кременчук, Одеса, Суми, Тернопіль, Харків, Чернігів).

Читайте також: Порошенко вніс до Ради законопроект про інклюзивну освіту

"Документом також передбачається, що залучені кошти будуть витрачені на придбання автобусів, тролейбусів, трамваїв, вагонів метро, будівництво і реконструкцію тролейбусних і трамвайних ліній, депо, впровадження інформаційних систем, зокрема, створення автоматизованої оплати проїзду", - йдеться у повідомленні.
Крім того, відповідний проект отримуватиме співфінансування під місцеві гарантії з боку Європейського банку реконструкції та розвитку на загальну суму до 200 млн євро.

Нагадаємо, фінансова угода між Україною та Європейським інвестиційним банком набирає чинності з дати набрання чинності Закону України про її ратифікацію.

Як повідомляв ONLINE.UA, президент України Петро Порошенко підписав закон, який дозволяє присвоювати іноземцям звання Героя України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?