Порошенко вніс до Ради законопроект про інклюзивну освіту
Категорія
Політика
Дата публікації

Порошенко вніс до Ради законопроект про інклюзивну освіту

Порошенко вніс до Ради законопроект про інклюзивну освіту
Джерело:  president.gov.ua

Президент Петро Порошенко подав до Верховної Ради проект закону щодо особливостей доступу осіб з особливими освітніми потребами до освітніх послуг, який забезпечить продовження розвитку інклюзивної освіти в Україні.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт глави держави.

За словами Порошенка, цей законопроект надзвичайно актуальний, адже нині в Україні 10% дітей потребують врахування своїх особливостей в освітньому процесі. Законопроектом передбачається навчання осіб з особливими освітніми потребами у загальноосвітніх навчальних закладах, які найбільш зручні для дитини та найближчі за місцем проживання.

Також вперше на законодавчому рівні визначаються терміни «особа з особливими освітніми потребами», «індивідуальна програма розвитку» та «корекційно-розвивальні та психолого-педагогічні послуги». Найголовніше, що забезпечує законопроект, фінансування навчання осіб з особливими освітніми потребами за рахунок коштів субвенції з Державного бюджету місцевим бюджетам.

Читайте також: Порошенко підписав закон, що дозволить іноземцям стати Героями України
Президент закликав народних депутатів підтримати у найближчі парламентські тижні цей проект Закону, а також новий закон «Про освіту», який має бути винесений на розгляд парламенту у другому читанні.

«Думаю, що народні депутати почують щире звернення щодо підтримки законопроекту про інклюзивну освіту і закону «Про освіту» в другому читанні і ми будемо мати можливість розпочати новий навчальний рік уже з новим, дуже важливим, європейським законодавчим забезпеченням», - зазначив він.

Марина Порошенко назвала законопроект про інклюзивну освіту надзвичайно важливим і також звернулася до депутатів з проханням про підтримку.

«Саме таке навчання є основою недискримінації та залучення до освітнього процесу всіх його учасників. Діти можуть ходити в школу, а не бути закритими у чотирьох стінах, як це відбувається за індивідуальної форми навчання. Мати друзів, а не бути ізольованими від суспільства. Розвиватися і відчувати себе потрібними, а не чекати на допомогу ззовні і жити самостійним і повноцінним життям», - констатувала вона.

Як повідомляв ONLINE.UA, 4 квітня президент підписав закони про підвищення рівня соціального захисту військових та членів їхніх сімей.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?