Порошенко підписав закони про підвищення соцзахисту військових
Категорія
Політика
Дата публікації

Порошенко підписав закони про підвищення соцзахисту військових

Порошенко підписав закони про підвищення соцзахисту військових
Джерело:  president.gov.ua

Президент Петро Порошенко підписав закони про підвищення рівня соціального захисту військових та членів їхніх сімей, а також надання членам сімей загиблих пільг без урахування середньомісячного сукупного доходу сім’ї.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт глави держави.

Порошенко нагадав, що у 2014 році мобілізований снайпер отримував 600 гривень на місяць, сьогодні снайпер в зоні АТО отримує близько 600 гривень в день.

Крім того, доручено підвищити рівень доплати для військових, що перебувають на першій ліній в зоні АТО.

""На першій лінії сьогодні рівень доплати має складати 7,5 тис. гривень до рівня забезпечення. І загальне грошове забезпечення вже може складати не менше 15 тис. гривень", - наголосив Порошенко.

Читайте також: Порошенко підписав закон, що дозволить іноземцям стати Героями України

Глава держави також розповів щодо грошової компенсації родинам військових, які загинули на передовій, та пораненим захисникам.

"Ми навіть в цих важких умовах прийняли рішення про те, що підвищуємо на 50% (грошову компенсацію – ред.) і родина отримає понад 1,2 млн гривень від держави – якщо це (загибель військового – ред.) відбулося безпосередньо в бою. Також на 50%, з 400 тис. до близько 640 тис. гривень (підвищилась – ред.) компенсація у випадку інвалідності І групи", - сказав президент.

Як повідомляв ONLINE.UA, 3 травня президент України Петро Порошенко призначив нових начальників управлінь Служби безпеки України в шести областях, а також звільнив попередніх керівників у семи областях.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?