Порошенко підписав законопроект про створення єдиного держреєстру військовозобов'язаних
Категорія
Політика
Дата публікації

Порошенко підписав законопроект про створення єдиного держреєстру військовозобов'язаних

Верховна Рада України
Порошенко підписав законопроект про створення єдиного держреєстру військовозобов'язаних

Президент України Петро Порошенко 14 квітня підписав указ про створення Єдиного державного реєстру військовозобов'язаних.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт Верховної Ради.

Як пояснили в Міноборони, держреєстр стане автоматизованою інформаційно-телекомунікаційною системою для зберігання даних про всіх військовозобов'язаних українців у віці від 17 до 60 років.

Читайте також: Порошенко підписав Закон про посилення відповідальності військовослужбовців

Зберігатимуться персональні і службові дані призовників, серед яких інформація про дати виїзду з України і повернення назад, дані облікових карток та особистих справ військкоматів.

До Єдиного реєстру перенесуть дані Міносвіти, міграційної та фіскальної служб, Держприкордонслужби, ЦВК. Володіти їм буде Міноборони, а розпоряджатися - Генштаб Збройних сил України.

"Реєстр повинен допомогти веденню військового обліку; плануванню та виконанню заходів мобілізації, призову на строкову військову службу, прийняттю на військову службу за контрактом; інформаційному забезпеченню осіб, звільнених з військової служби, які мають право на пенсію, та членів сімей загиблих військовослужбовців відомостями щодо військового обліку", - йдеться в повідомленні українського оборонного відомства.

Як повідомляв ONLINE.UA, за три роки в зоні АТО на Донбасі загинули 2652 військовослужбовців та співробітникыв інших військових і правоохоронних формувань.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?