Порошенко поговорив з Ердоганом та згадав про референдум в Туреччині
Категорія
Політика
Дата публікації

Порошенко поговорив з Ердоганом та згадав про референдум в Туреччині

Порошенко поговорив з Ердоганом та згадав про референдум в Туреччині
Джерело:  president.gov.ua

Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з президентом Турецької Республіки Реджепом Ердоганом, під час якої висловив співчуття у зв’язку із падінням вертольоту на сході країни та відзначив завершення референдуму щодо змін до турецької конституції.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу голови держави.

Зокрема, український лідер подякував за незмінну підтримку Туреччиною незалежності та територіальної цілісності України.

"Лідери обговорили подальші кроки з метою поглиблення стратегічного партнерства між двома державами. У цьому контексті вони відзначили важливість проведення у Києві Шостого засідання Стратегічної ради високого рівня між Україною та Туреччиною", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Референдум в Туреччині: Трамп привітав Ердогана з успіхом

Крім того, сторони обговорили питання регіонального та міжнародного порядку денного, зокрема щодо розвитку ситуації в Сирії.

Серед іншого, Порошенко відзначив завершення у Туреччині політичної кампанії щодо внесення змін до конституції країни.

Також президент України висловив співчуття у зв'язку з катастрофою вертольоту на Сході Туреччини.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше однією зі своїх першочергових задач після референдуму Ердоган називав відновлення смертної кари в Туреччині.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?