Порошенко потрапив до лікарні з двосторонньою пневмонією
Категорія
Україна
Дата публікації

Порошенко потрапив до лікарні з двосторонньою пневмонією

Порошенко потрапив до лікарні з двосторонньою пневмонією
Джерело:  online.ua

У суботу, 3 жовтня, колишня перша леді України Марина Порошенко терміново звернулася до всіх українців і повідомила, що її чоловік Петро Порошенко потрапив до лікарні. Експрезидента України госпіталізували в одну з клінік Києва, яка лікує хворих на коронавірус, з двосторонньою пневмонією. Раніше у нього підтвердили COVID-19. Що відомо про стан здоров'я Порошенко, повідомляє ONLINE.UA.

"Друзі, наша сім'я щиро вдячна за підтримку кожному. Сьогодні з COVID-19 борються мій чоловік і наша дочка. Петро Олексійович госпіталізований в одну з київських лікарень, яка лікує хворих на коронавірус. Незважаючи на те, що мій чоловік має двостороннє запалення легенів, він має сильну волю і демонструє її в боротьбі з хворобою. Він чітко дотримується прописаного протоколу лікування", - повідомила Марина Порошенко у відеозверненні.

Дружина експрезидента України також констатувала, що ситуація в лікарнях України в розпал пандемії дуже погана - не вистачає ліжок для хворих на коронавірус, кисневих концентраторів, реанімаційного обладнання. Тому вона закликала українців користуватися масками і дотримуватися соціальної дистанції, так як в боротьбі за своє здоров'я і життя сьогодні потрібно розраховувати тільки на себе.

Як відомо, у Петра Порошенка підтвердили коронавірус 29 вересня. Після цього він проходив лікування і самоізоляцію вдома.З тих пір ще кілька народних депутатів заразилися коронавірусом. Зокрема, COVID-19 підтвердили у глави партії "Слуга народу" Олександра Корнієнка, голови партії "Голос" Кіри Рудик і нардепа "Слуги народу" Жана Беленюка. Через спалах захворювання серед нардепів Верховна Рада вирішила піти на карантин. У жовтні парламентарії зустрінуться лише один раз. Засідання заплановано на 20 жовтня.

Нагадаємо, кількість хворих на коронавірус в Україні побила новий антирекорд - в суботу, 3 жовтня, зафіксували 4661 нових випадків зараження, це абсолютний антирекорд з початку пандемії. Загальна кількість хворих COVID-19 налічує вже 222 322 осіб, з них 4353 пацієнтів померли через ускладнення, спровокованих коронавірусною хворобою. Уже 98737 українців змогли перемогти коронавірус - повторне лабораторне дослідження не виявило COVID-19 в їх організмі. 119232 українців продовжують хворіти.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що президент США Дональд Трамп потрапив до лікарні з коронавірусом. Він відчуває себе добре, але його вирішили госпіталізувати, щоб в разі необхідності 74-річний лідер країни міг миттєво отримати медичну допомогу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?