Порошенко пройшовся по Путіну його ж легендарними словами: з'явилося відео
Категорія
Політика
Дата публікації

Порошенко пройшовся по Путіну його ж легендарними словами: з'явилося відео

Порошенко пройшовся по Путіну його ж легендарними словами: з'явилося відео
Джерело:  online.ua

Президент України Петро Порошенко заявив, що влада Росії "замочила в сортирі" демократію у власній країні.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на виступ Порошенка з нагоди Дня гідності і свободи, який транслював телеканал "112 Україна".
"Російський авторитарний режим, який замочив в сортирі демократію у власній країні, охоче користується її інструментами для досягнення власних цілей за межами РФ", - сказав Порошенко.
Порошенко також заявив, що Парламентська асамблея Ради Європи прийняла резолюцію, в якій ситуація на Донбасі прямо характеризується як російська агресія проти суверенної незалежної України.

Читайте також: День гідності і свободи: Турчинов пояснив унікальність Майдану
При цьому, за словами українського президента, в Росії демократію «замочили в сортирі» в своїй країні, однак із задоволенням користуються інструментами демократії для досягнення своїх цілей за межами російської держави.
Відзначимо, «мочити в сортирі» - вираз, публічно використаний президентом РФ Володимиром Путіним, на той момент головою уряду Російської Федерації, 24 вересня 1999 року на прес-конференції в Астані під час війни в Чечні. Путін коментував бомбардування російською авіацією столиці Чечні Грозного. Відповідаючи журналістам, Путін дослівно сказав: "Ми будемо переслідувати терористів скрізь. В аеропорту - в аеропорту. Значить, ви вже мене вибачте, в туалеті зловимо, ми в сортирі їх замочимо, врешті-решт. Все, питання закрите остаточно".



Як повідомляв ONLINE.UA, президент Петро Порошенко в День гідності і свободи виступив зі зверненням до українців і розповів про плани Росії, яка має намір повернути Україну в "імперське стійло".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?