Порошенко розхвилювався під час розповіді про жахи Голодомору: з'явилося відео
Категорія
Культура
Дата публікації

Порошенко розхвилювався під час розповіді про жахи Голодомору: з'явилося відео

Порошенко розхвилювався під час розповіді про жахи Голодомору: з'явилося відео
Джерело:  online.ua

Президент України Петро Порошенко, виступаючи біля Меморіалу жертвам Голодомору в Києві і розповідаючи жахливі подробиці трагедії, розхвилювався настільки, що у нього урвався голос.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на відео на сторінці Порошенко в Facebook.
"Колективізація і придушення опору селянства, знищення української інтелігенції та ліквідація Української Церкви не дали того результату, на який розраховували в Москві. І тоді спланували Голодомор і втілили його в масштабах геноциду. Реалізація цієї мети передбачала ліквідацію національно свідомої частини тодішнього суспільства, перш за все селянства і інтелігенції. Мільйони українців були цілеспрямовано принесені в жертву Молоху голодної смерті", - сказав президент.
При цьому Порошенко вразив натуралістичними розповідями очевидців Голодомору, наприклад, про те, як одна жінка намагалася витягнути кишки з померлої коняки. Також він розповів, як одна голодуюча дівчинка просила маму, щоб та відрізала шматок м'яса від померлого батька, тому що йому вже не боляче.
Коли Порошенко все це розповідав, у нього урвався голос.


В кінці виступу президент оголосив загальнонаціональну хвилину мовчання.
Як повідомляв ONLINE.UA,  журналіст Євген Глібовицький оприлюднив інфографіку, яка демонструє кількість померлих від Голодомору 1932-22 років в Україні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?