Порошенко розірвав договір про дружбу з Росією: Москва відреагувала
Категорія
Політика
Дата публікації

Порошенко розірвав договір про дружбу з Росією: Москва відреагувала

Порошенко розірвав договір про дружбу з Росією: Москва відреагувала
Джерело:  online.ua

Український глава Петро Порошенко 17 вересня підписав указ про припинення дії договору про дружбу з Росією. У МЗС РФ висловили жаль. У Москві переконані, що криза між Україною і Росією буде подолана, після чого дружні відносини між сусідніми країнами будуть відновлені. Російська влада впевнена, що припинення дії договору завдасть "колосальної шкоди не тільки російсько-українським відносинам, але і націнтересам самої України".

Про це йдеться в коментарі МЗС Росії, передає ONLINE.UA.

У російському зовнішньополітичному відомстві вважають, що "Росії і Україні історичною долею визначено жити в добросусідстві". При цьому там не коментують дії Кремля, що порушили договір про дружбу, який гарантував територіальну цілісність України. Йдеться про окупацію українських Криму і Донбасу.

"Нинішня криза між нашими країнами неминуче буде подолана. Однак відновлювати відносини, очевидно, доведеться вже з іншими, більш відповідальними українськими політиками", - заявили в російському МЗС.

Слід зазначити, що до кінця вересня 2018 року Україна поінформує Росію про бажання припинити дію договору про дружбу, який був підписаний більше 20 років тому, 31 травня 1997 року. У цьому договорі країни офіційно визнали кордони одна одної і закріпили принципи стратегічного партнерства і поваги територіальної цілісності.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Кремлі, коментуючи вихід України з договору про дружбу з Росією, заявляли, що відносини між країнами вже складно чимось зіпсувати.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?