Порошенко розповів про переваги надання безвізу - відео офіційної заяви
Категорія
Україна
Дата публікації

Порошенко розповів про переваги надання безвізу - відео офіційної заяви

Порошенко розповів про переваги надання безвізу - відео офіційної заяви
Джерело:  president.gov.ua

Петро Порошенко випустив спеціальне звернення до народу України у зв'язку з позитивним голосуванням Європарламенту про надання безвізового режиму з ЄС.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на офіційний сайт глави держави.
Порошенко підкреслив, що рішення Європарламенту - це значно ширше, ніж вільні подорожі і свобода пересування.
"Це - ще більша гордість за українське громадянство і привабливість українського паспорта. Це - символ приналежності України до спільного європейського цивілізаційного простору. Це яскравий маркер того, що Україна - частина об'єднаної Європи, від Лісабона до Харкова, і ми поділяємо спільні цінності. Це свідоцтво стратегічної правильності нашого європейського вибору, успішності і незворотності нашого курсу на інтеграцію в Європу", - зазначив гарант.

Читайте також: "Безвізнаш": реакція політиків, блогерів та експертів в соцмережах
Глава держави назвав терміни про прийняття остаточного рішення ЄС щодо безвизу - тепер - слово за Радою Європейського Союзу.
"Його позитивного рішення ми очікуємо в найближчі тижні. В постійному контакті з лідерами європейських країн працюю над тим, щоб це сталося якомога швидше", - підкреслив президент.
Петро Порошенко зазначив: "Вклоняюся славним українським воїнам, в боротьбі з російським агресором захищають не тільки територіальну цілісність і європейський вибір України, але і всю систему цінностей Старого Світу".



Як повідомляв ONLINE.UA, депутати європейського парламенту проголосували за надання українцям права на в'їзд до Європейського Союзу без віз. Повідомляється, що Європарламент 521 голосами "ЗА" підтримала безвиз для України. Президент України Петро Порошенко спрогнозував, що через кілька тижнів після голосування в Європарламенті буде прийнято відповідне рішення Європейською радою.



Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?