Порошенко терміново відвідав Гонтареву в Лондоні: подробиці і фото
Категорія
Україна
Дата публікації

Порошенко терміново відвідав Гонтареву в Лондоні: подробиці і фото

Порошенко терміново відвідав Гонтареву в Лондоні: подробиці і фото
Джерело:  online.ua

Колишній президент України Петро Порошенко злітав до Лондона, щоб провідати ексглаву НБУ Валерію Гонтареву після недавньої ДТП. На своїй сторінці в Facebook він опублікував фото, на якому зображена Гонтарева в гіпсі і Порошенко з дружиною Мариною, в коментарі до якого поділився враженнями від зустрічі, передає ONLINE.UA.

В ході зустрічі з Гонтаревої Порошенко подарував ексглаві НБУ футболки, на яких вона зображена в образі балерини з ногою в гіпсі і шаблею в руці. Цей подарунок для Валерії підготував український музикант і художник Юрій Журавель.

Коментуючи зустріч, Порошенко написав, що Гонтарева "не тільки сильний менеджер, але і сильна особистість". Він заявив, що вона не зламалася тоді, коли "захищала кошти десятків мільйонів вкладників ПриватБанку", і не зламається зараз.

"Коли треба було наражатися на небезпеку, щоб захистити кошти десятків мільйонів вкладників ПриватБанку, - вона не зламалася. Коли треба було брати відповідальність за складні рішення, щоб врятувати від колапсу всю банківську систему країни, - вона не зламалася. Не зламається і тепер, коли опонети, переслідуючи її, не цураються бандитських прийомів. І самі стають бандитами. Валерія не просто тримається. Вона бореться за Україну", - написав Порошенко.

Нагадаємо, Валерія Гонтарева очолювала Нацбанк України в 2016 році під час націоналізації ПриватБанку, одним з власників якого був бізнесмен Ігор Коломойський. Після відставки вона переїхала до Великої Британії, де недавно потрапила в аварію - ексглава НБУ повідомила, що на неї наїхав автомобіль, в результаті чого їй зробили операцію.

Пізніше, в Києві невідомі спалили авто невістки Гонтаревої, а 17 вересня під Києвом згорів її будинок. За інформацією поліції, невідомий кинув через паркан "запальну ракету", що стало причиною пожежі. В результаті інциденту ніхто не постраждав. Ексглава НБУ впевнена, що підпал її будинку і автомобіля невістки, а також ДТП з нею в Лондоні організовані бізнесменом Ігорем Коломойським - він спростовує звинувачення на свою адресу, вважаючи, що всі ці події "вигідні" самої Гонтаревої.

Слід зазначити, що за кілька днів до ДТП Печерський суд Києва дав ДБР дозвіл на силовий привід Гонтаревої на допит у справі про зловживання нею службовим становищем під час керування Нацбанком.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що ексглаву Національного банку України Валерію Гонтареву запрошують в США для спілкування з американськими законодавцями.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?