Порошенко терміново звернувся до Зеленського перед зустріччю з Путіним
Категорія
Політика
Дата публікації

Порошенко терміново звернувся до Зеленського перед зустріччю з Путіним

Порошенко терміново звернувся до Зеленського перед зустріччю з Путіним
Джерело:  online.ua

Колишній президент України та очільник "Європейської солідарності" Петро Порошенко озвучив поради та нагадав про "червоні лінії" українському лідеру Володимиру Зеленському перед його ймовірною зустріччю з господарем Кремля Володимиром Путіним.

Джерело: Фейсбук Петра Порошенко

Чому Порошенко звернувся до Зеленського

"Ми у "Європейській солідарності" розуміємо, що посилення зовнішньої загрози завжди потребує внутрішньої консолідації. "ЄС" підтримає будь-які підходи та ініціативи влади, які наближають бодай на крок перемогу України в цій виснажливій війні. Але я не можу промовчати, коли знову бачу ірраціональне бажання Зеленського будь-як, будь-коли і за будь-яку ціну побачити Путіна. Вважаю за необхідне дати кілька слушних і перевірених часом порад та освіжити для Банкової певні "червоні лінії", - заявив Петро Порошенко.

Політик радить Зеленському почати працювати над зміцненням міжнародної коаліції на підтримку нашої країни "щоденно й системно, а не аврально" та не розпорошувати зусилля свої та партнерів "нескінченним спамом сирих ідей".

На переконання Порошенка, навіть натяки Офісу президента на вихід з "Мінська" будуть приводом для нової ескалації Росії та уникнення від відповідальності.

Окрім того, депутат плекає надію, що Володимир Зеленський нарешті доб’ється запрошення на цьогорічний саміт НАТО та переконає учасників про надання Україні ПДЧ.

Політик також перерахував так звані "червоні лінії":

  1. Неприпустимість будь-якої ревізії конституційно закріпленого європейського та євроатлантичного курсу України

  2. жодних поступок у питанні національної ідентичності, а саме української мови та української церкви

  3. Жодних виборів на окупованих територіях Донбасу, до повноцінного гарантування безпеки та деокупації.

  4. Жодних компромісів у питанні Криму, зокрема щодо постачання води – Порошенко нагадав, що відповідальність за окуповані території несе окупант.

  5. Ніяких пробачень Путіну за його агресію – судові позови для притягнення до відповідальності Кремля мають далі бути в пріоритеті.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?