Путін оголосив термінові військові збори резервістів
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін оголосив термінові військові збори резервістів

Путін оголосив термінові військові збори резервістів
Джерело:  online.ua

Російський глава Володимир Путін оголосив про початок військових зборів резервістів. Відповідний указ глава Кремля підписав 26 квітня - він вже вступив в силу. В указі Путіна про військові збори є три секретних пункти, які не розкриті для публічного ознайомлення.

Джерело: портал правової інформації РФ

"Ухвалюю призвати в 2021 році громадян Російської Федерації, які перебувають в запасі, для проходження військових зборів у Збройних Силах Російської Федерації та органах федеральної служби безпеки", - йдеться в указі Путіна.

Путін доручив уряду РФ і органам виконавчої влади суб'єктів РФ організувати самі військові збори і провести всі необхідні заходи для збору росіян в запасі.

Путін підписав указ про військові збори в РФ (фото - скріншот)

Путін оголосив термінові військові збори резервістів на тлі стягування військ до українських кордонів нібито для військових навчань. І хоча 23 квітня Міноборони РФ заявило про відвід військ, підтверджень цьому поки немає.

Ситуація на Донбасі і на кордонах України

Ситуація на Донбасі залишається складною. Штаб ООС повідомляє, що 26 квітня бойовики їх 82-мм і 120-мм мінометів обстріляли Водяне, а всього за минулу добу 12 разів відкривали вогонь по позиціях українських захисників. Під ворожі обстріли потрапили українські військові поблизу Катеринівки, Широкиного, Південного, Троїцького, Новозванівки, Новгородського, Пєсков і Луганського.

Тим часом біля українських кордонів знаходяться понад 100 тисяч російських військових, яких разом з озброєнням Кремль в терміновому порядку стягнув туди нібито для військових навчань. Глава Міноборони РФ Сергій Шойгу наказав до 1 травня поточного року повернути війська в місця постійної дислокації.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?