Порошенко у Вашингтоні розповів, як можна допомогти Україні: опубліковано відео
Категорія
Політика
Дата публікації

Порошенко у Вашингтоні розповів, як можна допомогти Україні: опубліковано відео

Порошенко у Вашингтоні розповів, як можна допомогти Україні: опубліковано відео

У Вашингтоні президент Петро Порошенко закликав західні держави-гаранти територіальної цілісності України за Будапештським меморандумом відновити міжнародне правосуддя та допомогти Україні в боротьбі за незалежне майбутнє.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на УНІАН.
«Я маю честь бути президентом держави, яка зробила унікальний внесок в ядерну безпеку світу. У 1994 році Україна відмовилася від третього за величиною арсеналу ядерної зброї», - заявив він під час виступу на форумі «Боротьба України за свободу, яка триває».
Глава держави зазначив, що на першому Саміті з ядерної безпеки у 2010 році під керівництвом президента Обами Україна відмовилися від запасів високозбагаченого урану і дотримується зобов'язань досі.
«На сьогоднішній день Україна зробила один із ключових внесків для успіху ініціативи Обами з ядерної безпеки. Що ми отримали натомість? Ми отримали гарантії безпеки в рамках Будапештського меморандуму 1994 року. Звучить добре. Але що ж виявилося насправді? Росія просто відверто ігнорує його гарантії стосовно України і здійснює пряму збройну агресію проти моєї країни», - сказав Порошенко.
«Українські патріоти віддають свої життя, захищаючи ті ж цінності, які дорогі для США і Європи... Ми, українці, маємо право закликати західних грантів в рамках Меморандуму докласти всіх можливих зусиль для відновлення міжнародного правосуддя і порядку, щоб допомогти нам у нашій боротьбі за виживання і незалежне майбутнє», - додав президент.
Також Порошенко заявив, що для того, щоб провести на Донбасі чесні вибори, потрібна важко озброєна поліцейська місія ОБСЄ.
Крім того, він підкреслив, що без стійкого миру на Донбасі - санкції проти РФ повинні залишатися.
"Я не вірю, що Захід зніме санкції з РФ. Інакше вбивства тисяч людей залишаться безкарними. Санкції повинні залишитися" - сказав Порошенко.


Нагадаємо, в середу, 30 березня, президент України Петро Порошенко підписав документи, які надають чинності санкціям проти осіб зі "списку Савченко".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?