Порошенко відмовляється давати свідчення ДБР
Категорія
Політика
Дата публікації

Порошенко відмовляється давати свідчення ДБР

Порошенко відмовляється давати свідчення ДБР
Джерело:  online.ua

Колишній президент та керівник парламентської фракції "Європейська Солідарність" Петро Порошенко прийшов на допит у ДБР, однак відмовився свідчити по справі щодо поставок вугілля з ОРДЛО, за якою йому висунуті звинувачення у державній зраді.

Джерело: Facebook-сторінка Петра Порошенка

Порошенко відмовляється співпрацювати зі слідством

За словами Порошенка, як законослухняний громадянин України він прийшов на допит в ДБР, підкресливши, що його навмисно запланували на 11 годину ранку, щоб він не встиг на парламентське засідання Погоджувальної ради.

Рівно об 11 годині я як лідер «Європейської Солідарності» мав би бути на засіданні Погоджувальної ради Верховної Ради України для того, щоб порушити питання про те, щоб поставити на порядок денний мій законопроєкт про внесення змін до бюджету з різким збільшенням фінансування ЗСУ. Довести зарплату українського воїна до 25 тисяч, воїна на фронті – до 50 тисяч, збільшити фінансування Державного оборонного замовлення, віддати гроші місцевого самоврядування для фінансування територіальної оборони і мати інші напрямки негайного забезпечення обороноздатності держави, - заявив Порошенко.

Він також повідомив, що минулого тижня мав відвідати Брюсель, де в нього були заплановані зустрічі з представниками НАТО.

Я чітко наголошую, що ніякої співпраці з мого боку не буде, бо це тільки легітимізує злочинні дії Зеленського і Татарова, і це буде принциповою позицією, узгодженою з моїми адвокатами, - заявив Порошенко.

У будівлі ДБР Порошенко влаштував перепалку з охороною, яка влаштувала обшук його та його адвокатів.

Колишній президент також заявив слідчому ДБР по цій справі, що буде вимагати у суді його відсторонення.

Через кілька хвилин Порошенко залишив будівлю ДБР.

Адвокат політика Ілля Новіков заявив, що його клієнт відмовився від дачі показів, на що має право у рамках Кримінально-процесуального кодексу.

Була дуже коротка зустріч, бо згідно зі статтею 224 КПК, якщо особа відмовляється давати покази, допит має бути припинено негайно. Також було заявлено відвід слідчому Дзвонику, оскільки він систематично надсилає виклики з порушенням термінів, тобто менше ніж на четвертий день з дня, коли такий виклик здійснюється, - зазначив Новіков.

Спікер ДБР Тетяна Сап'ян заявила, що слідчі хотіли почути від Порошенка відповіді на конкретні питання щодо обставин справи та рішень, ухвалених по постачанню вугілля з тимчасово окупованих територій в 2014-12015 роках.

Народний депутат Петро Порошенко відмовився давати покази. Це було зафіксовано на відеозаписі. Також він відмовився підписати відповідний протокол, - зазначила Сап'ян.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?