Порошенко відмовляється йти на допит у ДБР
Категорія
Політика
Дата публікації

Порошенко відмовляється йти на допит у ДБР

Порошенко відмовляється йти на допит у ДБР
Джерело:  online.ua

Через декілька днів у Держбюро розслідувань має відбутися допит колишнього президента Петра Порошенка. 23 грудня йому мають вручити клопотання про обрання запобіжного заходу. Але адвокат ексглави держави Ігор Головань стверджує, що той не збирається йти на допит.

Джерело: програма «Свобода слова на ICTV»

Головань уточнив, що, крім іншого, йдеться також і про технічний момент. Законом передбачено термін попередження про таку подальшу слідчу дію щонайменше за три дні до її початку.

Якщо вони роблять виклик 20-го грудня, то треба викликати на 24-е, а вони викликають на 23-е.

– сказав адвокат.

Також юрист вважає, що Порошенку підозру повинна була вручити особисто генпрокурорка Ірина Венедіктова, яка несподівано пішла у відпустку. Ось як він коментує ситуацію:

З якого дива генпрокурор замість того, щоб виконати цей почесний обов'язок, зникає у відпустку і ми бачимо брифінг ноунеймів в СБУ, які кажуть, що Порошенку було повідомлення про підозру.

Вчора керівник центрального штабу партії Порошенка "Європейська солідарність" та його соратник Олександр Турчинов уточнив, що підозру підписав заступник Ірина Венедіктової Олексій Симоненко.

 Тим часом ще один адвокат Порошенка Ілля Новіков стверджує, що експрезидент не збирається повертатися до України, щонайменше до кінця парламентських канікул і свят.

Підозра у причетності до справи з постачанням вугілля 

Нагадаємо, експрезиденту направили підозру в держзраді, керуючись його нібито сприянню діяльності “Л/ДНР”, зважаючи на причетність до справи з постачанням вугілля на територію окупованого Донбасу.

У ДБР згодом додали, що щодо Порошенка є підозра, нібито він, діючи за попередньою змовою групою осіб, зокрема з числа представників вищого керівництва Росії, сприяв діяльності терористичних організацій в ОРДЛО.

За держзраду, яку інкримінують Порошенку, Кримінальний кодекс передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?