Порошенко відповів Путіну на пропозицію політичного притулку
Категорія
Україна
Дата публікації

Порошенко відповів Путіну на пропозицію політичного притулку

Порошенко відповів Путіну на пропозицію політичного притулку
Джерело:  online.ua

П’ятий президент України Петро Порошенко опублікував відповідь на пропозицію президента Росії Володимира Путіна щодо політичного притулку. Він порадив Путіну припинити опікуватися українською політикою.

Джерело: Фейсбук Петра Порошенка, пресконференція Володимира Путіна

Порошенко відповів Путіну

На вчорашній пресконференції після переговорів з президентом Франції Еммануелем Макроном, Путін іронічно звернувся до Порошенка та запропонував надати йому політичний притулок.

Наша команда неодноразово заявляла, що переслідуючи проєвропейську опозицію в Україні, Зеленський насамперед хоче зробити подарунок Путіну. Нині це підтвердив вже сам Путін.

Також він звернувся до президента України Володимира Зеленського з порадою спрямувати зусилля на захист країни.

Раджу Володимиру Олександровичу припинити радувати Путіна і зайнятися захистом країни. І саме туди спрямувати свої зусилля та зусилля правоохоронних органів, які зараз займаються Порошенком більше, ніж російською загрозою.

Путіну експрезидент сказав, що практика Росії опікуватися українськими політиками вже закінчилась.

А Володимиру Володимировичу — нарешті усвідомити, що ми розберемося самі, тут, в Україні. І одвічна російська практика «опікуватися» українською політикою та політиками вже давно припинилася. Це сталося тоді, коли я був обраний Президентом України.

У чому підозрюють Порошенка

20 грудня 2021 Петру Порошенку підписали підозру за статтями ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 111 ККУ (державна зрада) та ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 258-3 ККУ (сприяння діяльності терористичної організації).

Експрезидента підозрюють в організації закупівлі вугілля з окупованих територій України у 2014-2015 роках на 1,5 мільярда гривень. Також у цій справі проходять нардеп ОПЗЖ Віктор Медведчук та колишній міністр енергетики Володимир Демчишин.

Порошенку загрожує до 15 років ув’язнення з можливою конфіскацією майна.

19 січня Печерський суд Києва обрав запобіжний захід п’ятому президенту України у вигляді особистого зобов’язання за підозрою у держзраді та сприянні терористичним організаціям. Йому потрібно здати закордонний паспорт та не виїжджати за межі Київської області.

Адвокати політика вважають справу політично вмотивованою.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?