Порошенко заявив про дві поразки України через блокаду Донбасу
Категорія
Політика
Дата публікації

Порошенко заявив про дві поразки України через блокаду Донбасу

Порошенко заявив про дві поразки України через блокаду Донбасу
Джерело:  president.gov.ua

Президент Петро Порошенко заявив, що блокада Донбасу дозволила Росії визнати "паспорти" так званих ДНР/ЛНР, а бойовикам - захопити українські підприємства на окупованих територіях.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу глави держави.
"Це (блокада - ред.) знищило Україну на Донбасі, це дуже небезпечна стратегія і небезпечні дії. Ми змушені були діяти рішуче і ефективно", - заявив Порошенко в інтерв'ю українським телеканалам.
Читайте також: Порошенко на екстреному засіданні РНБО: з'явилися відео та повний текст
За його словами, сценарій блокади писався не в Україні, оскільки він спрямований на внутрішню дестабілізацію країни.
"Це дало можливість скористатися цією абсолютно безвідповідальною поведінкою політиканів, щоб досягти дві мети. Перша - виправдати рішення РФ для того, щоб визнати паспорта так званих ЛНР/ДНР, реєстраційні документи, автомобільні номери та інше... І друге - "націоналізація", конфіскація або простою мовою, захоплення українських підприємств, передача їх олігархам російським або тим, хто втік з України, як Курченко, і сьогодні незаконно стали власниками цих об'єктів", - сказав президент.
Глава держави зазначив, що результатом блокади стало те, що деякі підприємства почали платити гроші замість українського бюджету, в "бюджети" так званих "республік".
Як повідомляв ONLINE.UA,  15 березня Рада національної безпеки і оборони України на екстреному засіданні прийняла рішення повністю припинити перевезення вантажів через лінію зіткнення в зоні АТО на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?