Порошенко заявив про завершення історії з сестрою Савченко
Категорія
Політика
Дата публікації

Порошенко заявив про завершення історії з сестрою Савченко

Порошенко заявив про завершення історії з сестрою Савченко

Президент України Петро Порошенко повідомив, що  сестра засудженої в Росії Надії Савченко, Віра, перетнула українсько-російський кордон і перебуває на Батьківщині.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook глави держави.
«Тільки що генеральний консул в Ростові повідомив мені, що Віра Савченко перетнула український кордон і вже знаходиться на рідній землі», - написав Порошенко.
Як відомо, 27 квітня на пункті пропуску "Чертково" був  зупинений автомобіль консульства України. Російські прикордонники контролю не випустили Віру Савченко, оскільки вона перебувала у федеральному розшуку за порушеною в Чечні кримінальною справою за статтею "неповага до суду, що виражалася в образі судді".
28 жовтня минулого року Віра Савченко була допущена на засідання Верховного суду Чечні в якості громадського захисника при розгляді  кримінальної справи щодо українців Миколи Карпюка та Станіслава Клиха, обвинувачених у військових діях проти Росії в 1994-1995 роках.
На думку судді,  Савченко систематично порушувала порядок судового засідання, викрикуючи репліки з місця. Суд вирішив видалити її із зали засідання. Коли її виводили з суду, вона нібито образила суддю.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?