Порошенко жорстко пройшовся по "руському миру": опубліковано відео
Категорія
Україна
Дата публікації

Порошенко жорстко пройшовся по "руському миру": опубліковано відео

Порошенко жорстко пройшовся по "руському миру": опубліковано відео
Джерело:  online.ua

Президент України  Петро Порошенко  розповів про те, що Україна більше не допустить імперську і радянсько-російську ідеологію на свою територію.


Про це президент заявив під час робочого візиту в Полтаву, де він був присутній при відкритті пам'ятника гетьману Івану Мазепі, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на відео-канал 112.ua.


За словами Петра Порошенка, Іван Мазепа став символом боротьби з Росією: "22 роки він міцною рукою тримав булаву і поклав кінець сумнозвісній "Руїні", і імперія не шкодувала чорної фарби, щоб спотворити його образ. Але це не завадило стати йому символом боротьби з Росією".


Як заявив гарант, російська агресія розставила всі крапки над "і", і за минулі два роки росіяни багато зробили для популяризації Івана Мазепи серед українців, а також для розвінчання міфів.


"Ми шануємо українських героїв, відзначаємо свої свята і свої пам'ятні дати і більше ніколи не допустимо радянсько-російської, імперської ідеології в український простір. Тут вам не "руський мир", тут "український мир", - зазначив Порошенко.


Також президент зробив заяву про те, що українські політики повинні час від часу брати уроки історії, оскільки недолік єдності неодноразово ставав фатальним для України.


"Нам потрібно повертатися до своєї української історії, поважати свій пантеон героїв. Моє завдання - створити умови для чесної політики національної пам'яті, я буду продовжувати її в подальшому, так як досвід вчить, що коли ми впадаємо в амнезію, то стаємо легкою здобиччю для ворога в гібридної війні", - резюмував Петро Порошенко.


З'явилося відео з повним виступом президента України в Полтаві:



Як повідомляв ONLINE.UA,  Петро Порошенко підписав указ про захист бійців, які беруть участь в антитерористичній операції на Донбасі.


Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?