Порошенко зізнався, хто із відомих політиків йому допомагав за президентства
Категорія
Політика
Дата публікації

Порошенко зізнався, хто із відомих політиків йому допомагав за президентства

Порошенко зізнався, хто із відомих політиків йому допомагав за президентства
Джерело:  online.ua

В ході свого прощального візиту до Брюсселя в статусі голови держави Петро Порошенко зізнався, кому з європейських політиків він найбільше вдячний за підтримку України у останні роки, передає ONLINE.UA з посиланням на "Європейську правду".

Український лідер наголосив, що Київ відчував підтримку, в тому числі у останні роки.

"Я хочу подякувати президенту Юнкеру, який зробив неймовірно багато, щоби повернути Україну до сім’ї європейських націй. Хочу подякувати президенту Туску, співпраця з яким була надзвичайно важливою, особливо – в питанні запровадження санкцій проти Російської Федерації за порушення Мінських угод, та за те, що він зберігав єдність усіх 28 європейських націй", - наголосив він.

Варто зазначити, що напередодні Порошенко у Брюсселі вручив Туску орден Ярослава Мудрого, а також нагадав про заслугу інших європейських посадовців.

"Я дякую Європарламенту за комплексну підтримку України. Будь ласка, зберігайте цей напрямок. Я хочу подякувати всій Єврокомісії, особливо комісару Гану, який, здається, відвідував Україну частіше за будь-яку іншу державу, і це свідчить про потужний інтерес Комісії. Також дякую Сесілії Мальмстрьом, яка доклала дуже багато зусиль, щоби збільшити товарообіг між Україною та ЄС", - додав чинний президент.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Порошенко, перебуваючи з робочим візитом у Брюсселі, пообіцяв підтримати новообраного главу держави Володимира Зеленського.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?