Порошенко зізнався, скільки грошей зберігає вдома: дані декларації
Категорія
Політика
Дата публікації

Порошенко зізнався, скільки грошей зберігає вдома: дані декларації

Порошенко зізнався, скільки грошей зберігає вдома: дані декларації
Джерело:  online.ua

Президент України  Петро Порошенко  представив свою електронну декларацію і розповів, що має готівкою 900 тис гривень і $60 тис, а на потреби української армії з часу початку збройного конфлікту на Донбасі витратив 400 млн грн.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook українського президента.


"Все цінне рухоме і нерухоме майно: житло, земельні ділянки, авто, картини, жіночі прикраси - було куплено (не в оренді) до президентства. Більш того, в основному майно було придбано в той час, коли я не був на державній службі. Відносно компаній, всі вони створені в той час, коли я займався бізнесом. У 2014 була створена лише одна нова компанія, якою я володію, - для продажу Roshen", - написав Порошенко.


"Я принципово зберігаю кошти в банках - $27 млн, з кожного цента яких сплачено податки в бюджет України. Все це відображено в моїй декларації за 2015 рік. Вважаю, що політики повинні демонструвати приклад і довіряти банківській системі", - додав він.


"Як на мене, мета електронного декларування не тільки і не стільки показати, хто чим володіє, а продемонструвати відношення витрат до задекларованих доходів", - підкреслив президент і додав, що в останні десять років задекларував понад 820 млн грн.


"Також на благодійність і підтримку армії в 2014-2016 роках мною і підприємствами, де я виступаю кінцевим бенефіціаром, перераховано близько 400 млн грн", - резюмував Порошенко.


Відзначимо, що глава держави задекларував 104 підприємства, акції чотирьох компаній, будинок за 30 млн грн, три квартири, шість ділянок землі, ще одну квартиру в власності з дружиною. Марина Порошенко при цьому має дачний будинок і ще одну ділянку землі, діти Порошенко, - чотири будинки і чотири ділянки.


Президент має Mercedes-benz і човен Bayliner, а також орендує BMW і Range Rover, його дружина має автомобіль Jaguar, їхні діти, - три автомобіля Mercedes-benz.


У 2015 році на посаді президента Порошенко одержав 121 054 тис грн, 12 375 грн відсотків. Примітно, що він також заробив 45,9 млн грн і 2,7 млн ​​грн на курсовій різниці при погашенні ОВДП від їх вартості. На рахунках в Міжнародному інвестиційному банку президент має $26,3 млн, 14,4 тис євро і 540,5 тис грн.


Також Порошенко зазначив, що його дружина має в тому ж банку 71 тис грн і 8,9 тис євро. У 2015 році президент позичив $3,85 млн і 1 млн грн третім особам.


Повний текст декларації українського президента ви можете подивитися  тут.


У коментарях користувачі соцмереж подякували Порошенко за таку щедрість до української армії і обговорили наболілу тему  величезних статків українських політиків і чиновників. Також в мережі почалося бурхливе обговорення статків президента.


Український журналіст Антон Комаров написав: "Є декларація президента. З того що буде обговорюватися:

Feruvita S.L. - Іспанія

Centris Limited - Іспанія

Ri-System Limited - Кіпр

Telaview Limited - Кіпр

Prime Asset Partners Limited - BVI

CEE CONFECTIONERY INVESTMENTS LIMITED - Кіпр

ROSHEN EUROPE B.V. - Нідерланди

ну і звичайно!!! зустрічайте!! ТА-ДАМ!!!

Join-Stock Company Lipetsk confectionery factory "Roshen" - Росія

P.S. покупка цінних паперів на 160 млн грн, цікаво, що це".


Микола Торжинський: "В процесі заповнення е-декларацій з'ясувалося, що депутати ВР повністю можуть кредитувати МВФ".


Едвард керетян: "Так з вами то зрозуміло, а у решти звідки? У кого пальцем не ткни, так майже кожен все життя на державній службі, а хат, дач, творів мистецтва та бабла як у наркобаронів".


Як повідомляв ONLINE.UA,  лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко здивувала соцмережі скромними даними в електронній декларації.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?