Порошенко змінив указ про введення воєнного стану в Україні: відома причина
Категорія
Україна
Дата публікації

Порошенко змінив указ про введення воєнного стану в Україні: відома причина

Порошенко змінив указ про введення воєнного стану в Україні: відома причина
Джерело:  online.ua

Український глава Петро Порошенко вирішив ввести воєнний стан в Україні на 30 днів, а не на 60, як запропонувала РНБО. У телезверненні до українського народу він також уточнив, що ввів в дію рішення РНБО про введення воєнного стану з 9:00 28 листопада, повідомляє ONLINE.UА.

"Кілька годин тому своїм указом ввів воєнний стан на всій території України з 9:00 ранку 28 листопада. РНБО рекомендувала сьогодні ввести мені воєнний стан на 60 днів. Хочу оголосити моє рішення - я буду пропонувати парламенту ввести воєнний стан на 30 днів. Щоб військове становище жодним вдень не накладалося на початок виборчої кампанії", - заявив Порошенко.

Нагадаємо, 26 листопада Верховна Рада повинна прийняти рішення про введення воєнного стану в Україні. Екстрене засідання з цього питання почалося о 16:40.

Слід зазначити, що воєнний стан в Україні передбачає ряд обмежень, прав і свобод українців, прописаних в Конституції. Про це йдеться в указі Порошенко.

Раніше ONLINE.UА публікував указ Порошенко про введення воєнного стану, який він виніс на розгляд Верховної Ради.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?