Португалія передасть Україні п’ять броньованих рятувальних та медичних машин
Категорія
Україна
Дата публікації

Португалія передасть Україні п’ять броньованих рятувальних та медичних машин

Португалія передасть Україні п’ять броньованих рятувальних та медичних машин
Джерело:  online.ua

Португалія анонсувала намір передати Україні пʼять броньованих рятувальних та медичних машин. Рішення оголосили за підсумками засідання Контактної групи з питань оборони України.

Джерело: Міноборони Португалії

Португалія оголосила нову допомогу Україні

Португалія надішле в Україну п’ять броньованих машин рятувальної та медичної підтримки – 3 типу M113 і 2 типу M577, – повідомила міністр Хелена Каррейрас на зустрічі Контактної групи з питань оборони України у Рамштайні, Німеччина.

Україна вже отримала від Португалії три танки Leopard 2A6, бронемашини M113, електрогенератори, боєприпаси, шість російських гелікоптерів Ка-32, які потрапили під санкції.

Як пройшла 11-та зустріч у форматі Рамштайн

21 квітня у Німеччині відбулося засідання Контактної групи з питань оборони України.

Основним питанням зустрічі було посилення ППО для України. Очільник Пентагону Ллойд Остін заявив, що Україна зараз більше потребує посилення протиповітряної оборони, і з цим погодились усі учасники "Рамштайну".

Очільник Об'єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі прокоментував передачу сучасних винищувачів Україні і сказав, що це є політичним питанням, яке буде вирішувати буде політичне керівництво.

Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус заявив, що Україна може вражати об’єкти на території РФ, що є цілком нормальним для атакованої сторони.

На зустрічі також обговорили створення у Польщі центр технічного обслуговування танків Leopard для України.

Анонсовано початок навчання 250 українських військових на танках Abrams M1A1 SA. Воно розпочнеться у червні і триватиме 2,5 місяці.

Відомо, що завдяки постачанню Україні танків Leopard вдалося створити 9 механізованих бригад.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?