Порушення на виборах: поліція Києва перевіряє масові дзвінки з агітацією
Категорія
Політика
Дата публікації

Порушення на виборах: поліція Києва перевіряє масові дзвінки з агітацією

Порушення на виборах: поліція Києва перевіряє масові дзвінки з агітацією
Джерело:  УНН

Поліція Києва розслідує два випадки порушень на позачергових парламентських виборах. Про це на брифінгу заявив начальник столичної поліції Андрій Крищенко, передає ONLINE.UA з посиланням на УНН.

Всього в Києві надійшло 84 повідомлення про порушення. За ним відкрито два кримінальні провадження.

Одна справа відкрита в Святошинському районі за фактом масових телефонних дзвінків про те, що один з кандидатів нібито знявся з виборів. Виборцям пропонували проголосувати за іншого кандидата.

Друга справа стосується винесення громадянином бюлетеня з виборчої дільниці.

Як повідомляла УНН, кандидат в народні депутати по мажоритарному округу №218, чинний депутат Київради від партії «Солідарність» Вікторія Муха заявила, що проти неї застосовуються брудні технології. Зокрема те, що людей в окрузі обдзвонювали з невідомих телефонних номерів і агітували жіночим голосом від імені Вікторії Мухи. Втім, експерти вважають, що така активність і такі скарги є інструментом як привернути до себе зайву увагу виборців напередодні голосування і постати перед ними в статусі ображеної і гнаної.

«Це може бути такий новітньої гібридної технології, – каже політтехнолог Михайло Власенко. – Тим більше, що Вікторія Муха раніше неодноразово була помічена в тому, що ні гребувала брудними методами боротьби за голоси. Зокрема, роздачею продуктів, ліків, запрошеннями на безкоштовні святкові заходи та інше».

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?