Посадовці НБУ скаржаться на тиск, що "виходить за межі здорового глузду"
Категорія
Економіка
Дата публікації

Посадовці НБУ скаржаться на тиск, що "виходить за межі здорового глузду"

Посадовці НБУ скаржаться на тиск, що "виходить за межі здорового глузду"
Джерело:  online.ua

Перша заступниця голови Нацбанку Катерина Рожкова стверджує, що "до тиску на колектив НБУ додалось особисте переслідування окремих посадовців та їх родин". Про це вона написала у Facebook, передає ONLINE.UA.

"Не знаю, як починався сьогодні ваш день, а мій почався з того, що я не змогла відправити доньку до школи. Причина – на світанку група невідомих людей біля мого дому з гучномовцем та плакатами розбудили та перелякали доньку та сусідів, поливаючи мене та колег із НБУ брудом. Після того, як я викликала поліцію, вони пішли, залишивши плакати з образами біля мого дому", - пише Рожкова.

Вона також додала, що в селищі під Києвом, де живе голова НБУ Яків Смолій, розпочалась акція протесту тих же людей, які стоять біля стін НБУ, з гучномовцями та акустичною системою. Окрім того, у Києві до під'їзду будинку, де проживає донька Смолія з родиною, намагалася потрапити знімальна група телеканалу "1+1".

"Тиск на посадовців НБУ як головного подразника для деяких олігархів виходить за межі здорового глузду. Спочатку вони йшли в суди, щоб заборонити нам працювати. Не вийшло. Потім вони через підконтрольне медіа продовжували створювати нам образ "корупційного кубла", яке треба розігнати. Після цього почались замовні мітинги біля нашої роботи.Тобто терор продовжується. До тиску на колектив НБУ додалось особисте переслідування окремих посадовців НБУ та їх родин", - сказано в повідомленні.

Рожкова також наголосила, що буде звертатися до правоохоронних органів.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що на Новий рік 2020 і Різдво банки України будуть працювати згідно з календарем вихідних, затвердженим Кабміном.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?