Посилення карантину в Україні - до яких наслідків потрібно готуватися вже зараз
Категорія
Економіка
Дата публікації

Посилення карантину в Україні - до яких наслідків потрібно готуватися вже зараз

Посилення карантину в Україні - до яких наслідків потрібно готуватися вже зараз
Джерело:  24 канал

Українські експерти б'ють на сполох через моторошні антирекорди з кількості хворих на коронавірус, які зафіксовані в нашій країні від початку серпня, адже саме вони змусили команду українського лідера Володимира Зеленського заговорити про повернення більш жорстких обмежень. Принаймні в окремих регіонах. На переконання фахівців, запровадження суворого карантину означатиме подальше падіння економіки та зростання рівня безробіття в країні, оскільки, станом на сьогодні, сотні тисяч заробітчан повернулися з -а кордону і не змогли виїхати назад. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "24 Канал".

"Через коронавірус відтік робочої сили зменшився і зменшився дуже серйозно. Фактично ми стали свідками того, що на початку літа більша частина заробітчан повернулася додому", – каже Руслан Іллічов, гендиректор Федерації роботодавців України.

Не важко здогадатися, що попит на робочі місця серед населення дуже швидко зріс. Що важливо розуміти, якщо на початку 2020 року кількість резюме становила 6-8 на одну вакансію, то наразі вона у 2-3 рази більша: 12-18 резюме на одну вакансію.

"Відповідно, людям стає все важче знайти роботу, хоча можливості для працевлаштування є. Але для цього потрібно набагато більше часу, набагато більше пройти співбесід", - розповідає Юлія Дрожжина, очільниця Експертно-аналітичного центру.

За її словами, наразі ніхто не відкидає можливості, що восени на нас чекає нова хвиля карантину – а вона завдасть по бізнесу великого удару.

"Що, відповідно, відіб’ється і на ринкові праці. Тобто є всі підстави говорити що кількість вакансій може, на жаль, зменшитися. А це значить, що конкуренція зросте ще більше", - вважає експертка.

За словами фахівців, роботу знайти можна і зараз, однак для цього потрібно пройти значно більш жорсткий конкурентний відбір.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що проведення місцевих виборів в Україні 25 жовтня 2020 року може опинитись під загрозою через погіршення епідеміологічної ситуації в Україні - ймовірність цього вже підтвердили в МОЗ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?