Послаблення карантину 22 травня: що працюватиме у Києві
Категорія
Україна
Дата публікації

Послаблення карантину 22 травня: що працюватиме у Києві

Послаблення карантину 22 травня: що працюватиме у Києві
Джерело:  online.ua

Вже у п'ятницю, 22 травня, у Києві почнеться другий етап виходу з карантинного режиму, який зумовить поновлення роботи різних об'єктів. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на план послаблень та брифінг мера столиці Віталія Кличка.

За його словами, у Києві послаблення вводитимуться водночас з усією країною.

"Після 22 травня столиця, як і інші регіони країни, почне наступний етап послаблення обмежень. Зокрема, за дотримання регламентів і умов безпеки, розпочнуть працювати: промислові ринки, великі магазини площею до 1 тисячі квадратних метрів, спортзали та фітнесцентри, окрім басейнів", - пояснив він.

Також після 22 травня влада планує відновити роботу громадського транспорту. Йдеться лише про наземні різновиди, однак це буде поновлення у повноцінному режимі.

"Зараз ми поступово збільшуємо кількість одиниць рухомого складу та кількість маршрутів наземного громадського транспорту. Готовий Київ із 25 травня відновити і роботу метро. Ми чекаємо на відповідне рішення уряду", - додав Кличко.

Нагадаємо, станом на 18 травня в Україні підтвердили 18 616 випадків нового коронавірусу. Карантин ввели у середині березня. Загалом план виводу держави складається з п'яти кроків, перший вже реалізували.

Як повідомляв ONLINE.UA, міський голова Дніпра Борис Філатов почав стверджувати, що Кабінет міністрів займається самообманом, коли відмовляється повноцінно запускати громадський транспорт. Він звернув увагу на те, що транспорт у містах все одно працює, просто за спецперепустками. Хоча й Філатов критикує позицію уряду, однак наголошує, що не буде запускати громадський транспорт повноцінно у Дніпрі до рішення Кабміну.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?