Послаблення карантину в Києві: які зміни планують у Кличка
Категорія
Україна
Дата публікації

Послаблення карантину в Києві: які зміни планують у Кличка

Послаблення карантину в Києві: які зміни планують у Кличка
Джерело:  online.ua

У Києві влада планує покроково послаблювати карантинні обмеження, для цього розробили окремий план. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на брифінг мера Віталія Кличка.

За його словами, по-перше йдеться про невеликі непродовольчі магазини — до 300 метрів. Відкриття торгових центрів та великих магазинів — ще не на часі.

Перший етап розпочнуть вже 12 травня, якщо не буде ускладнень.

Таким чином КМДА планує розблокувати роботу малого та середнього бізнесу. Щільність відвідувачів не повинна перевищувати одну людину на 10 квадратних метрів.

Кличко зауважив, що це — лише послаблення карантину, але не повне його скасування. Влада не переходитиме до наступних етапів послаблення, якщо протягом двох чи трьох тижнів не буде позитивної динаміки щодо поширення COVID-19.

Нагадаємо, мер Києва анонсував створення спеціального плану напередодні. Окрім малого та середнього бізнесу перші послаблення можуть торкнутися прогулянок у парках та скверах.

Для розробки стратегії посадовці нібито відстежували аналогічний досвід закордонних міст. Перед затвердженням документу необхідно пройти узгодження Кабінету міністрів та Верховної ради.

Нагадаємо, станом на 28 квітня безпосередньо у столиці підтвердили вже 1 298 випадків коронавірусу. Кількість зросла на 78 за добу. Загалом в Україні виявили 9 410 інфікованих.

Як повідомляв ONLINE.UA, у Міністерстві охорони здоров’я України зауважили, що обізнані щодо проблеми безсимптомних випадків COVID-19. Згідно з заявою відомства, офіційний Київ планує боротися з цією проблемою. Для того необхідні ІФА-тести, які здатні виявили антитіла в організмі людини.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?