Посли G7 звернулися до команди Зеленського з приводу приватизації в Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

Посли G7 звернулися до команди Зеленського з приводу приватизації в Україні

Посли G7 звернулися до команди Зеленського з приводу приватизації в Україні
Джерело:  online.ua

Посли країн "Великої сімки" продовжують уважно стежити за всіма подіями в Україні і рішеннями команди глави держави Володимира Зеленського. На цей раз представники G7 нагадали українському лідеру, що приватизація є важливою реформою, яка знизить корупцію і відкриє нові можливості для розвитку економіки України. З такою заявою вони виступили після зустрічі з главою Фонду держмайна Дмитром Сенниченком. Представники Великої сімки підтвердили свою підтримку прозорій і справедливій приватизації державних активів в Україні. Про це йдеться в спільній заяві послів G7, передає ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу головування Великої сімки в Україні.

"Приватизація - важлива реформа, яка знизить корупцію і відкриє нові можливості для розвитку економіки. Посли G7 зустрілися з главою Фонду державного майна Дмитром Сенниченко, щоб знову заявити про свою підтримку прозорої і справедливої приватизації державних активів", - йдеться в заяві.

Посли G7 також відзначили вражаючий прогрес, досягнутий Фондом держмайна України за останній рік.

Важливо відзначити, що раніше прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявляв, що стратегія Кабміну - залишити приблизно 300 підприємств під контролем держави. Він відзначав, що в Україні є понад 3 тисячі державних підприємств, в той час як в інших розвинених країнах існує лише сотня держпідприємств. Тому він розпорядився передати в управління Фонду держмайна понад 200 об'єктів держвласності для початку приватизації цих об'єктів.

"Головними умовами приватизації ми бачимо збереження і збільшення кількості робочих місць, сплати податків, інвестицій в відповідне підприємство", - нагадував прем'єр.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що керівництво Міноборони України вирішило провести масштабну реорганізацію держпідприємств, які перебувають в підпорядкуванні відомства. До 2022 року планується ліквідувати 44 підприємства, які не задіяні у виконанні найважливіших функцій в рамках реформування сектора оборони.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?