Міноборони звернулося до українців з важливим оголошенням
Категорія
Україна
Дата публікації

Міноборони звернулося до українців з важливим оголошенням

Міноборони звернулося до українців з важливим оголошенням
Джерело:  online.ua

Керівництво Міноборони України звернулося до українців з важливим оголошенням. В оборонному відомстві повідомили про масштабну реорганізацію держпідприємств, які перебувають у його підпорядкуванні. До 2022 року планується ліквідувати 44 підприємства, які не задіяні у виконанні найважливіших функцій в рамках реформування сектора оборони. Відповідний наказ вже підписаний. Його розробив Комітет реформ, який регламентує аспекти реформування держпідприємств оборонного відомства. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу Міноборони України.

В оборонному відомстві пояснили, що вирішили ліквідувати десятки держпідприємств після аналізу ефективності їх роботи і з урахуванням іноземного досвіду управління підприємствами військової сфери. Ті підприємства, до яких були зауваження, але які є важливими для оборонного відомства, так як здатні економно, якісно і ефективно працювати на потреби Збройних Сил, будуть реорганізовані. Відзначається, що на них працюють тисячі висококваліфікованих вузькопрофільних фахівців, яких в майбутньому керівництво Міноборони буде вчасно завантажувати замовленнями в інтересах Збройних Сил.

Ті ж держпідприємства, діяльність яких безпосередньо не пов'язана з майбутніми потребами сектора оборони, заплановані до передачі на приватизацію до Фонду держмайна.

"Планується, що до 2022 року в сфері управління Міноборони залишиться 42 держпідприємства, з яких 40 у функціональному управлінні Головного управління майна і ресурсів, а 2 - Головного управління розвідки Міністерства оборони України. Слід також враховувати, що 15 підприємств Міноборони знаходяться на тимчасово окупованій території в Криму ", - уточнили в Міноборони.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Міноборони України виконало важливе доручення Зеленського. Оборонне відомство уклало контракт з Херсонським суднобудівним заводом "Паллада" за дорученням президента. Контракт укладено на суму 23,5 млн гривень. Згідно з документом, завод повинен побудувати плавучий причал для ВМС України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?